Dar al Hossoun
Vanaf € 175,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 175,- per nacht

Botanisch paradijsje!

Slecht 50 minuten rijden vanaf Agadir airport vind je een waar paradijsje. Een prachtige ‘verborgen’ tuin waar rust en schoonheid de boventoon voeren. Deze Hideaway is het perfecte toevluchtsoord om de batterij weer op te laden en de fascinerende omgeving te ontdekken.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Slecht 50 minuten rijden vanaf de luchthaven van Agadir kom je in een andere wereld. Het lijkt wel een filmdecor: op de achtergrond zie je de besneeuwde toppen van het hoge Atlas gebergte, op de voorgrond zie je olijfgaarden, sinaasappelbomen en de rood lemen stadsmuur van Taroudant, een geweldige stad welke ook wel ‘klein Marrakech’ genoemd wordt.

Local Hideaways Morocco

De omgeving belooft dus al veel goeds! Tijd om op zoek te gaan naar de Local Hideaway in kwestie, even buiten Taroudant – ‘á la campagne’ – vertelt de routebeschrijving dat ik bij de enige paarse poort moet zijn.

Als de poort geopend wordt en ik super gastvrij ontvangen word door Ollivier, de eigenaar, valt mijn mond open van verbazing: zelden heb ik zo’n prachtige en unieke tuin gezien. Wat een paradijs! Onder architectuur van Arnaud Maurières and Eric Ossart is deze oase ontworpen en het herbergt meer dan 900 verschillende soorten planten en bomen. Deze zijn verzameld vanuit de hele wereld en sommigen zijn zelfs uniek in hun soort. Ollivier leidt me rond en vertelt met veel passie over Dar al Hossoun. Wat een rust heerst hier, de enige reuring komt van de ‘huis pauwen’, en wat is het fascinerend om hier rond te dolen en steeds nieuwe dingen te ontdekken. Zelfs het zwembad is prachtig geïntegreerd in het geheel en doet me denken aan oude Moorse paleizen.

Wat een unieke tuin!

Local Hideaways Morocco

De kamers, leefruimtes en hammam zijn gelegen in verschillende gelijkvloerse gebouwen welke opgetrokken zijn uit traditioneel dikke aarde muren (koel in de warme maanden, behaaglijk als het wat kouder is). Allen zeer comfortabel en sfeervol ingericht met lokale kunstwerken en ‘objets trouvés’ die Ollivier meenam van zijn reizen. De ruime badkamers zijn geïntegreerd in de natuurlijke omgeving, vaak met uitzicht op een kleine patio met een bijzondere boom of plant… uiteraard wordt de privacy gegarandeerd. Ook aan mindervalide reizigers is gedacht, er is een prachtige kamer beschikbaar die volledig is aangepast! En uiteraard wordt er in zo’n mooie natuurlijke omgeving rekening gehouden met duurzaamheid en is Dar Al Hossoun ‘Green Key’ gecertificeerd.

Eco paradijs!

Na een heerlijke lome middag in dit bijzondere toevluchtsoord, settel ik mij op het terras voor een aperitief. De avond valt en de kikkers kwaken, de tuin is feeëriek verlicht en de tafels prachtig gedekt voor het diner… wat een geluk dat ik dit paradijs gevonden heb. Dar al Hossoun is een magische plek om in alle rust en privacy de batterij weer op te laden en te genieten, jaar rond want het weer is hier over het algemeen altijd goed. Het is natuurlijk overbodig om te zeggen dat je deze ‘verborgen’ tuin niet moet doorvertellen… anders wordt het hier veel te druk en dat willen we natuurlijk niet!

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
Zwembad
WiFi
Foodie
Eco
Wellness
Hotel
Guesthouse
Bar
Natuur

Taroudant, Marokko