Dar Layina
Vanaf € 75,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 75,- per nacht

Hideaway buiten de stad

Een prachtige villa met een riad opgetrokken uit het traditioneel rood gekleurde stucwerk en omringd door een enorme tuin. Gelegen op 30 minuten van Marrakech, hier ervaar je het beste van beide werelden: rust, ruimte vs. de fascinerende drukte van de medina in Marrakech. Én ook nog eens zeer kindvriendelijk!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Hoezeer ik ook hou van de fascinerende drukte in Marrakech, toch geef ik er de voorkeur aan om op gepaste afstand van de stad te zitten: net wat meer bewegingsruimte! Ik ging dan ook voor mijn laatste trip Marokko op zoek naar een betaalbare plek buiten de stad, eentje die ook nog eens kindvriendelijk is.

Local Hideaways Morocco

Zo stuitte ik na een zoektocht op deze Hideaway. Een prachtige villa met een riad opgetrokken uit het traditioneel rood gekleurde stucwerk en omringd door een enorme tuin. Precies wat ik zocht… want dit zorgt ervoor dat ik na een ochtend dolen door de smalle stoffige steegjes van Marrakech mijn kroost kan sussen met een middag zwemmen, voetballen, tennissen, jeu de boules spelen, etc. Niet dat ze de medina – oude stad –  van Marrakech niet leuk vinden, ze vinden het fantastisch en kijken hun ogen uit, maar de aandachtspanne van een 8 jarige is niet eindeloos en ik moet je stiekem bekennen dat ik het na al die ‘hassle’ ook heerlijk vind om mezelf te settelen op een ligbed met een boek en een pot verse muntthee binnen handbereik. Bingo! Aan al deze eisen voldoet deze Local Hideaway.

Perfect met kinderen!

Local Hideaways Morocco

Slechts 6 kamers telt deze Hideaway, kan je nagaan wat voor ruimte je hebt in de tuin welke 1,2 hectare beslaat! 4 deluxe suites zijn gelegen in 2 tegenover elkaar gesitueerde bijgebouwen, ze zijn superruim, comfortabel, hebben een terras, een inloopkast, en een badkamer waarin je verdwaalt – zo groot. In de villa bevindt zich naast de gezamenlijke ruimtes (2 zitkamers met openhaard en de eetkamer) een junior suite, wat kleiner maar ook nog ruim en zeker comfortabel, tevens hier een eigen terras. De ‘showstopper’ is de Royal Suite: zoals de naam suggereert een paleis! Met een inloopkast waarin de inhoud van mijn koffer slecht een piepklein hoekje in beslag zou nemen, een grote woonkamer met een nog grotere televisie (je zou maar graag buizen op vakantie ;-)) , een slaapkamer met een comfortabel 2 persoonsbed en een badkamer met naast een douche een groot rond bubbelbad van waaruit je zicht hebt op de besneeuwde toppen van de Hoge Atlas! Oh en dan vergeet ik nog het balkon, uitkijkend op de tuin en het beslaat de gehele breedte van het pand! De vraag is of als je deze Royal Suite boekt je überhaupt nog in de binnenstad van Marrakech komt ;-)!

Maar ook voor romantici!

Als gezegd ligt deze Hideaway wel wat buiten Marrakech, reken erop dat je ongeveer een half uur nodig hebt om in de Medina of de luchthaven te komen. Het moderne gedeelte van de stad, Gueliz, zeker ook een aanrader met heel veel leuke restaurants en moderne winkels, ligt dichterbij – ongeveer 20 minuten. Eigenaresse Catherine en haar team zorgen ervoor dat je niets tekort komt tijdens je verblijf. Je krijgt een heerlijk ontbijt en desgewenst wordt er een overdadige lunch of diner geserveerd – zeer de moeite waard om voor ‘thuis’ te blijven! Drink je graag een glaasje wijn, vraag dan even van tevoren  waar je je inkopen kunt doen, ze verkopen hier namelijk geen wijn maar het staat vrij om van je eigen flesje te genieten. Ook zijn ze zeer behulpzaam bij het plannen van je uitjes – uiteraard naar Marrakech (een aanrader is om onder begeleiding van een lokale gids door de Medina te dolen), maar ook de Ourika Vallei en het Hoge Atlas gebergte zijn gunstig bereikbaar. En verder is het grote uitrusten hier begonnen…. Aan een van de 2 zwembaden (waarvan 1 verwarmd), in de hammam of sauna, of op een van de vele terrassen, terwijl je kinderen zich vermaken op de tennisbaan, op de jeu des boules baan of ergens anders in de tuin.

Laat je niet afschrikken door het feit dat ik het kindvriendelijke benadruk want ook met zijn tweetjes is het hier perfect toeven, zoveel ruimte en mogelijkheden! Wellicht ook een goed idee om met meerdere stellen of families deze Hideaway als geheel af te huren, er is plek voor 14 personen (er is een kleine 7e kamer aanwezig die gebruikt kan worden als de gehele Hideaway wordt afgehuurd). Kortom een multifunctionele Hideaway, en vooral een warm ‘thuis’ buiten de drukte van het centrum van Marrakech!

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
Zwembad
WiFi
Wellness
Stad
Guesthouse

Marrakech, Marokko