Dar Zahia
Vanaf € 85,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina

Favoriete Hideaway

In de verrassende stad Taroudant vind je een prachtige ‘home away from home’. Het is eigenlijk nog beter dan thuis want deze bijzondere Hideaway is met zo’n enorm oog voor detail ingericht. Daarnaast is het een oase van rust, sereniteit en gastvrijheid.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Wat een verrassende stad is Taroudant! De verhalen die ik op voorhand las, kloppen allemaal: “klein Marrakech”; perfect klimaat jaarrond; authentiek; vriendelijk… Ik was hier nog niet eerder geweest en kan je inmiddels vertellen dat dit een goede plek is om een aantal dagen neer te strijken en de stad en de omgeving te verkennen. Maar er moet natuurlijk ook geslapen worden! Verstopt in een klein steegje in de medina vond ik het huis van Zahia en Marc voor je!

Local Hideaways Morocco

Telkens weer verbaas ik mij over het contrast tussen de rommelige straatjes van de medina, de oude ommuurde stad, en de andere wereld die achter de deur  van een traditioneel stadshuis schuilgaat. Dit is ook weer het geval bij deze Hideaway, wow, wat een pareltje. Een oase van rust, sereniteit en harmonie. En wat ben ik onder de indruk van al het moois dat ik om mij heen zie. De twee patio’s vol met mooie planten, bloemen en potten zijn de levensaders van dit huis en voor verkoeling is er een klein dompelbad. Er zijn slechts 4 kamers. De 2 kamers op de begane grond hebben beiden naast heerlijk comfortabele bedden een eigen tadelakt (Marokkaans stucwerk) badkamer en delen een toilet buiten de kamers. De twee kamers op de 1e verdieping hebben uiteraard ook de comfortabele bedden en delen een mooie badkamer en een apart toilet. Op verschillende plekken in het huis vind je lekkere loungeplekken die uitnodigen om te relaxen en te lezen. Ook is er een waanzinnig dakterras waar het ’s avonds en in de vroege ochtend goed toeven is. ’s Avonds als de duisternis valt worden alle lantaarns en kaarsen ontstoken en ontstaat er een sprookjesachtig sfeertje.

Verborgen parel in de stad!

Local Hideaways Morocco

Wat vooral opvalt bij Dar Zahia is het enorme oog voor detail: de lampjes, de deuren, de kunstwerken, etc… hier is zoveel liefde en aandacht besteed aan de inrichting. En hoe knap is het dat het geen tentoonstelling is van mooie spullen maar juist een heel uitgebalanceerde en huiselijke uitstraling heeft. Dat is uiteraard niet gek als ik te horen krijg dat Marc een gerenommeerd art director in Frankrijk is en Zahia ook een artistieke achtergrond heeft.

Oog voor detail!

Naast de prachtige verstilde inrichting wil ik je vertellen over de gastvrijheid. Niets is hier teveel moeite en wat word je in de watten gelegd. Zo werd er op mijn eerste avond een fantastische tajine maaltijd bereid door de beste kokkin van Taroudant… als ik mijn ogen sluit proef ik nog de verfijnde smaken! Zahia kent de beste plekken van de stad en nam mij mee op sleeptouw. Ook heel handig voor het geval je inkopen wil doen, zij weet waar je moet zijn en wat reële prijzen zijn. De grote kracht van Dar Zahia is dat ik het gevoel heb op bezoek te zijn bij dierbare vrienden in plaats van onbekenden. Wat een verschil met al die onpersoonlijke hotels die je overal ter wereld vindt.

Ondertussen zitten Marc en Zahia niet stil. Even buiten de stad hebben ze een waanzinnige tuin met een uitgestrekt zwembad waar het heerlijk toeven is. Hier vind je tevens hun nieuwste project, tuin paviljoens waarin geslapen kan worden!

Voor mij brak de tijd aan om afscheid te nemen van deze inspirerende stek, een ‘home away from home’ in een heerlijk relaxte stad. A Bientôt!

Romantisch
Bed & Breakfast
WiFi
Cultureel
Budget
Stad
Guesthouse
Eigenzinnig

Taroudant, Marokko