El Diablo y la Sandia
Vanaf € 75,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 75,- per nacht

Sympathiek guesthouse

Ik viel als een blok voor Oaxaca, het heeft namelijk de ideale mix tussen authentiek en modern. Deze kleinschalige Hideaway ligt midden in het centrum. Slechts 6 kamers, comfortabel en gezellig. Tel daarbij op een warm ontvangst, een uitgebreid ontbijt en de beste insider tips… kortom een heerlijk adres in een niet te missen stad!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Bam, het slaat in alle hevigheid toe… ik val als een blok voor Oaxaca! Deze stad, zo’n 6 uur rijden ten zuiden van Mexico City – je spreekt het uit als Wa.ha.ka, is een fantastische ontdekking! Oaxaca stond al geruime tijd hoog op de ‘wish to visit’ lijst en afgelopen zomer tijdens mijn rondreis door Mexico kon ik ‘m afvinken. En ik heb nu al een afspraak met mezelf gemaakt om heel snel terug te keren!

Local Hideaways Mexico

Wat maakt deze stad zo speciaal? Ik denk dat het de ideale mix is tussen authenticiteit en modernisering. Naast prachtige oude koloniale panden heeft deze stad een regio functie voor omliggende dorpen waar ambacht en kunstnijverheid nog hoog in hoog in het vaandel staan, de folklore waait door de stad. Deze traditionele invloeden inspireren vervolgens weer een nieuwe golf creatievelingen, zij brengen een artistieke vibe in de stad: veel galerieën, vernieuwende projecten etc. En dan is het ook nog eens ‘foodies capital’ van Mexico – eten is verheven tot kunst, men gaat terug naar de basis en is trots op de rijke culinaire traditie! Zo komt bijvoorbeeld de mole hier vandaan – een traditioneel Mexicaanse dikke saus gemaakt van chili pepers, kruiden en chocolade.

Foodies capital!

Local Hideaways Mexico

Maar ook de Mezcal gemaakt van de Agave bladeren – het broertje van de Tequila, maar heeft een meer rokerige smaak door het bereidingsproces –heeft zijn oorsprong in Oaxaca. En chocolade… ontstaan als een elixer waarmee de Maya’s hun goden eerden. En dan heb ik nog niet eens koffie en de sprinkhanen J genoemd – staan ook op de delicatessenlijst hier. Eten is hier alom vertegenwoordigd: van kleurrijke markten, de meest uiteenlopende streetfood stalletjes, koffiebarretjes tot talrijke restaurantjes zelfs met Michelinster kwaliteit. Last but not least het klimaat hier in deze stad is heel aangenaam. Oaxaca ligt op 1500 meter en heeft een mild subtropisch klimaat waardoor het er niet zo ‘hot en humid’ is als op vele andere plekken in Mexico. Heb ik je al overtuigd? Dan ga ik je nu vertellen waar je moet slapen!

Super huiselijk!

 

 

Local Hideaways Mexico

Ik vond een fijne Local Hideaway midden in het centrum, alle highlights zijn goed te bereiken te voet. Eigenaresse Maria ontsnapte de hectiek van mega stad Gualdelajara en startte een Bed & Breakfast in Oaxaca. Dit bleek een schot in de roos te zijn, zo goed dat zij een paar jaar later op zoek ging naar een tweede plek in de stad – een ruimer huis waardoor het ook meer wooncomfort voor haarzelf en haar gezin gaf, een tweede Hideaway was geboren. Een verborgen koloniaal pand met 6 verschillende kamers – funky inrichting en variërend in grootte (ruimste kamer heeft naast een kingsize bed een vide met 2 een persoonsbedden).

 

Twee Hideaways!

Genoeg heerlijke buitenplekken: de ruime patio of het dakterras. Ontbijt zit bij de prijs inbegrepen en is uitgebreid en vers bereid – en tevens voor de liefhebbers een perfecte kennismaking met de Mexicaanse ontbijtlekkernijen.  De gezellige gemeenschappelijke woonkamer is gedecoreerd met grappige Mexicaanse voorwerpen heeft een ‘honesty bar’ om je drankje te pakken en het staat je vrij de keuken te gebruiken. Wat een gezellige huiselijkheid, precies wat Maria ook voor ogen had… ze wil graag saamhorigheid en gemeenschappelijkheid in haar huis en met de verscheidenheid aan mondiale gasten die haar bezoeken dat is zeker goed gelukt!

Deze Hideaway is het perfecte startpunt om de stad te verkennen, met de speciaal ontworpen stadsplattegrond vind je niet alleen makkelijk je weg door de stad maar krijg je ook nog eens alle insidertips voorgeschoteld… en dat zijn er nogal wat en allemaal even leuk!! Zo wordt je verblijf in Oaxaca alleen nog maar leuker!

Maria heeft een heerlijke eigentijdse ‘home away from home’ gecreëerd met haar B&B, een fijne uitvalsbasis om deze niet te missen stad te verkennen… I left my heart in Oaxaca!

Kindvriendelijk
Romantisch
Bed & Breakfast
WiFi
Budget
Stad
Guesthouse
Eigenzinnig
Hostel

Oaxaca, Mexico