Fattoria San Martino
Vanaf € 200,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 200,- per nacht

Slowlife Hideaway

Bij deze prachtige Local Hideaway hebben de eigenaren mij weten te raken met hun levensvisie. Zij creëerden een ‘Slowlife Hideaway’… een concept waar ik mij heel goed in kan vinden, want is het niet fijn om even te ontkoppelen van alles en je zintuigen te laten prikkelen door je omgeving? Ik verzeker je, dit is hiervoor een uitgelezen plek!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Het mooie van reizen vind ik de vaak verrassende ontmoetingen, met gelijkgestemden of juist met mensen die een bijzonder verhaal te vertellen hebben waardoor je aan het denken gezet wordt. Zo kijk ik met weemoed terug op mijn bezoek aan deze Local Hideaway, gelegen op een steenworp afstand van Montepulciano, in het zuidelijke gedeelte van Toscane. Hier hebben de eigenaren Karin en Antonio mij weten te raken met hun levensvisie, een prachtig voorbeeld van ‘slowlife’ in de puurste vorm.

Local Hideaways Italy

Uiteraard zijn ze door schade en schande wijzer geworden, want Karin en Antonio hebben een leven in een achtbaan in Milaan achter de rug: Karin als begenadigd modeontwerpster en Antonio als haar zaakwaarnemer. Maar ze wilden terug naar de basis en naar hun gevoel voor maatschappelijke verantwoording en kwaliteit van leven. Populaire termen heden ten dage maar vaak ook loze woorden, want om echt terug te keren naar de basis en naar een stukje ‘echtheid’ komt er veel bij kijken.

Terug naar de basis!

Via omzwervingen vonden zij uiteindelijk hun stek, een oude boerderij met een groot stuk grond, om hun dromen te verwezenlijken. Met zoveel zorgen en aandacht werd hier op geheel ecologische manier een paradijsje gecreëerd.  Bouwmaterialen voldeden zoveel mogelijk aan de eco standaard, evenals de complete inrichting. Karin is een meester in het recyclen en geeft spullen een prachtig nieuw leven, sterker nog ze maakt er iets mooiers van. Van mooie stoffen tot papier, van oud ijzer tot een grillig stuk hout:  het wordt omgevormd tot ware kunststukjes.

Local Hideaways Italy

En zo ontstonden er 6 prachtige en ruime gastenkamers, allen uniek en zeer comfortabel. 5 kamers zijn tweepersoons en eentje heeft een extra slaapkamer met 2 bedden, geschikt voor 4 personen. Vooral het uitzicht van de bovengelegen kamers is prachtig.

Waar Karin het creatieve brein is, ligt de passie van Antonio in de natuur en op het land… daar kan hij uren bezig zijn, bijvoorbeeld met de paarden en de tuin. Het liefst zou hij al zijn tijd besteden aan biologisch-dynamische landbouw, bij deze ecologische manier van landbouw bedrijven ligt echt zijn hart en zijn kennis.

Eco en upcycling!

Wat een betoverende plek is deze Hideaway, een thuis in Toscane… De tuin geeft alle ruimte om jezelf terug te trekken met een boek, op warme dagen is de zwemvijver een uitnodigende en verfrissende afleiding. Wat ik hier vooral zo aangenaam vind is de steeds veranderende omgeving en kleuren die je in je op kunt nemen.. het prikkelt je zintuigen. Het uitzicht op de stadsmuren van Montepulciano maar zeker ook van het dal welke aan de andere kant gelegen is en waar  je ’s ochtends vroeg de mistflarden ziet optrekken en er een gekleurde lapjesdeken bloot gelegd wordt… het heeft iets magisch.

Deze Fattoria is niet alleen een plek om te slapen, het heeft ook een super leuk restaurantje. Uiteraard geniet je hier van een overheerlijk ontbijt,  maar ook voor lunch of diner kan je hier terecht. Melina, de kokkin, kookt de meest fantastische en creatieve gerechten: alles vegetarisch en biologisch. En ik kan je aanbevelen haar kookkunsten niet te missen:  je gaat verrast worden door de smaken en creativiteit!

De mooie omgeving nodigt uit om op verkenning te gaan, er zijn Toscaanse highlights in de buurt en Montepulcino ligt op een steenworp afstand maar vooral de ritjes over kronkelende weggetjes tussen de glooiende heuvels en de schattige kleine dorpjes met uitnodigende terrasjes of restaurants zijn me bijgebleven en zijn een waar Toscaans feestje.

En na een dag op pad te zijn geweest is het weer heerlijk thuiskomen… niet voor niets is het motto ‘Slowlife Hideway’…  daar kan ik mij heel goed in vinden, want is het niet fijn om even te ontkoppelen van al je elektronische apparatuur en je zintuigen te laten prikkelen door je omgeving, de ‘real deal’ in plaats van de virtuele wereld? Ik verzeker je, daar is dit een uitgelezen plek voor en dat hebben die lieve Karin en Antonio daar toch maar mooi voor elkaar! Met deze Local Hideaway hebben ze eco een nieuwe dimensie gegeven!

Restaurant
Romantisch
Zwembad
Foodie
Eco
Outdoor
Digital Detox
Guesthouse
Natuur
Actief
Dorp

Montepulciano, Toscane, Italië