Vanaf € 350,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 350,- per nacht

Exceptionele Hideaway

Je hebt bijzonder en exceptioneel. Deze Hideaway, ‘off the beaten track’ gelegen in de Andalusische heuvels, valt in de laatste categorie. Een prachtige finca en biodynamische boerderij waar je de nieuwe luxe ervaart: weg van materiële zaken, in contact komen met de natuur en jezelf op een ultra comfortabele manier.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Psst, don’t spread the word… is mijn motto, en dat geldt eigenlijk voor al mijn Hideaways, ze worden tenslotte met zorg geselecteerd. Maar soms kom je er eentje tegen waarvoor dit nog een beetje extra opgaat, je hebt namelijk bijzonder en exceptioneel, en in deze laatste categorie valt de nu volgende Local Hideaway gelegen in de Andalusische heuvels tussen Sevilla en Malaga.

Local Hideaways Spain

Een goed begin is het halve werk, ik moet mij op mijn aankomstdag melden in de lokale dorpskroeg van een piepklein wit dorpje in de Andalusische heuvels. Hier houdt de weg letterlijk op en als ik de deur van het café binnenstap heb ik het idee dat ik in een filmset beland ben. Dit is Spanje zoals je het jezelf voorstelt, een hartelijke kroegbaas die de locals aan de bar van een natje en een droogje voorziet, houten tafeltjes, een hoop rumoer en Spaanse flamenco muziek uit de speakers. Ik settel mezelf met een drankje en wordt door Gloría aangesproken, zij verzorgt de check in. We bespreken even alle noodzakelijke informatie en ze vertelt me dat vanaf het moment dat we bij de finca zijn ik geen geld nodig heb. Betaling gebeurt bij check out in de dorpskroeg en het verblijf is ‘all inclusive’ – dus al het eten, drankjes, gebruik van de spa, is bij de prijs inbegrepen. Alleen de extra activiteiten, het eventuele paardrijden, spa behandelingen, excursies zijn tegen betaling. Bij deze Local Hideaway willen ze je het ultieme thuis gevoel geven, zonder dat je voortdurend hoeft na te denken over betalen.

Ultiem thuis gevoel!

Local Hideaways Spain

Vervolgens wordt ik met een 4×4 jeep via een kronkelend zandpad naar de Finca gebracht en hier val ik van de ene verbazing in de andere. Wat een prachtig gerenoveerde boerderij en wat een vergezichten! Dit 700 hectaren grote domein is een biodynamische boerderij. Terug naar de basis: met oude technieken het land bewerken, groente en fruit verbouwen met de seizoenen, vee de ruimte geven en bijzondere Lusitanos paarden een plek bieden. Zo ontstond er een magische synergie tussen een oude vervallen Finca die prachtig gerenoveerd is en zijn omgeving: de cirkel werd rond.

Prachtig gerenoveerde finca!

Local Hideaways Spain

Slechts 9 kamers (waaronder 2 exclusieve yurts) telt deze enorme Finca, je hebt hier het gevoel dat je thuis bent… maar dan comfortabeler en luxer! Er is een prachtige grote living met grote ramen die uitkijken op de omliggende heuvels, een levend schilderij dat voortdurend veranderent van kleur. Dan is er een ruime woonkeuken, het domein van sympathieke chef Frederik (komend uit Oslo waar hij een succesvol restaurant had) – hij tovert de lekkerste gerechten op tafel en experimenteert met kruiden en bloemen uit de fantastische kruidentuin van Gigi en groenten uit zijn eigen moestuin, pure verwennerij.

De uitgebreide biologische en biodynamische wijncollectie is Maddy haar kindje, deze jonge Australische wijnmaker/sommelier, is enorm gepassioneerd en haar enthousiasme is aanstekelijk. Ik was getuige van de eerste pluk druiven voor eigen wijn van het landgoed – heel bijzonder! Ben je paardenliefhebber dan is dit ook de ‘place to be’, onder de bezielende leiding van Ierse Seamus worden Lusitanos paarden getraind en gepamperd!

Gepassioneerde mensen!

Luieren kan op vele plekken, aan het prachtige natuurlijke zwembad of op het terras in een van de luie banken. Bij slechter weer is er een binnenzwembad met een prachtige view, de houtgestookte sauna en het stoombad zijn pure weldaad. Wandelen, fietsen, yoga, sterrenkijken (wat een bijzondere ervaring!!!)  je kan het zo gek niet bedenken of het kan hier. Het jonge enthousiaste team doet er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, je bent ‘part of the family’!

Deze Hideaway is uniek in alle opzichten. Het biedt een holistische ervaring zonder dat het zweverig wordt of stoffig. Integendeel er is zoveel zorg en aandacht besteed aan inrichting en comfort. Het klopt allemaal en is een feest voor de zintuigen, zelden zag ik zo’n enthousiast team mensen aan het werk (aangevuld met een club vrijwilligers). Uiteraard hangt er wel een prijskaartje aan deze belevenis, maar ik kan je vertellen dat die het dubbel en dwars waard is. Een verblijf op de Finca is de nieuwe luxe: weg van materiële zaken, op een comfortabele manier in contact komen met natuur en jezelf. Ik wilde niet naar huis… sterker nog mijn geweldige verblijf speelde nog heel door mijn hoofd en zelfs nu ik aan het schrijven bedenk ik me hoe ik weer snel terug kan keren naar deze unieke Local Hideaway: deze Finca heeft bezit van mij genomen en zit in mijn hart!

Restaurant
Romantisch
Zwembad
WiFi
Foodie
Eco
Outdoor
Wellness
Hotel
Super-de-luxe
Bar
Eigenzinnig
Natuur
Actief

Andalusië, Spanje