Hotel Sahrai
Vanaf € 180,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 180,- per nacht

Duizend en één nacht

Dit luxueuze hotel in Fez biedt het beste uit beide werelden: ruimte en rust net even buiten de drukte van de stad terwijl je binnen 10 minuten in het doolhof van de oude medina staat. De perfecte combinatie tussen de batterij opladen en een bijzondere citytrip.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Wat keek ik uit naar mijn bezoek aan Fez voor Local Hideaways want zoals wellicht bekend  ben ik enorm gecharmeerd van Marokko – de geuren/kleuren en diversiteit van dit land is naar mijn idee met weinig anders te vergelijken. Ook dit keer werd ik niet teleurgesteld want het oude stadscentrum van  Fez is uniek en garandeert je een bijzondere ervaring: alsof je in een tijdmachine stapt en terug wordt geflitst in de Arabische Middeleeuwen.  Om een zo gevarieerd mogelijk aanbod aan Hideaways te bieden in deze stad, kwam ik o.a. uit bij het sinds november 2014 geopende Hotel Sahrai. Dit hotel biedt namelijk het beste uit beide werelden: ruimte en rust net even buiten de drukte van de stad terwijl je binnen 10 minuten in het doolhof van de oude medina staat.

Local Hideaways Morocco

Deze Hideaway is op een bijzondere (historisch strategische) plek gesitueerd en kijkt letterlijk uit op het kruispunt tussen de nieuwe stad en de oude stad: een magnifiek uitzicht… zeker als de avond valt en de lichten van de stad als het ware reflecteren in de prachtig ontstoken lantaarns en verlichting van het hotel.

Bij binnenkomst valt meteen de prachtige architectuur van het gebouw op – ontworpen door Christophe Pillet. De transparantie is vakkundig  doorgevoerd en ademt naast rust en ruimte iets zeer kosmopolitisch uit. Maar uit alle details lees je weldegelijk dat je in Fez bent:  de indrukwekkende stucwerk muren in alle kamers; de prachtige zellige tegels ;  Fassi aardewerk en lantaarns die weliswaar een modernere look hebben gekregen maar door lokale ambachtsmensen gemaakt zijn. Niet voor niets is Fez de stad van de ambachtslieden en men is er trots op dat over de gehele wereld de in Fez handgemaakte producten verkocht worden… tot in Dubai aan toe. En ander mooi voorbeeld zijn de bogen van de arcade aan de buitenkant: deze zijn precies zo nagebouwd als in vroegere tijden, ten tijde van het  Franse protectoraat, toen er op deze plek een zomerpaleis stond van de Franse maarschalk Lyautey.

Duizend en een nacht!

Local Hideaways Morocco

Mijn ontvangst is zeer gastvrij, niet alleen door de General Manager maar zeer zeker ook  de vriendelijkheid en behulpzaamheid van het overwegend Marokkaanse personeel is noemenswaardig.  Wat doen ze hun best om het de gasten naar de zin te maken en ze weten je in te pakken met hun natuurlijke charme.

Ik verblijf in een Deluxe room met spectaculair uitzicht op de stad en het onderliggende zwembad (er zijn in totaal 50 kamers in 4 categorieën). De kamer is ruim en in het oog springt de bijzondere muur met delicaat stucwerk en de centraal gelegen grote transparante badkamer met een verzonken marmeren bad (mocht je nu wat meer gesteld zijn op je privacy tijdens het douchen of baden dan kan je rondom gordijnen dicht doen ;-))  Het is hier comfortabel en luxe met fijne Acqua di Parma toiletartikelen een Nespresso koffiezetapparaat, een schaaltje Marokkaanse lekkernijen en een perfect bed.

Super gastvrij!

Het is inmiddels avond geworden en tijd om de rest van het hotel te verkennen… lees de Rooftop bar :-). Het weer laat het niet toe om buiten te zitten (wel echt een aanrader bij goed weer want zoals op veel plekken in dit hotel is het uitzicht fantastisch) maar ook binnen is het een sfeervolle trendy bar met grote ronde zitjes, warm licht dat weerkaatst tegen het bijzondere plafond en hippe lounge klanken klinken uit de speakers op de achtergrond.  Deze bar is niet alleen bij toeristen een geliefde plek maar ook bij expats en locals. Na het aperitief heb ik de keuze uit twee restaurants:  Relais de Paris – een  Franse brasserie en Amaraz –  Marokkaanse keuken. Ik kies voor de laatste en word  verwend met een keur aan overheerlijke traditionele gerechten die naar origineel receptuur van een aantal Fassi dames bereid zijn en begeleid worden door mooie Marokkaanse wijnen.

De volgende morgen heb ik een relaxte dag voor de boeg… ik hoef pas aan het einde van de middag in de oude stad te zijn en ik heb dus alle tijd om te genieten van de entourage van Hotel Sahrai. Helaas zijn de weergoden mij niet zo goed gestemd en kan ik niet in de zon zitten of een duik in het spectaculaire zwembad nemen…. Zelfs is het te nat om een balletje te slaan op de tennisbaan.  Maar niet getreurd want in Hotel Sahrai huist een van de meest exclusieve schoonheidssalons ter wereld: de Givenchy spa.  Dit Franse merk is zeer kieskeurig in het onderbrengen van een spa  in een hotel  (slechts  op 4 locaties  in de hele wereld).  Wat een pure verwennerij is dit… na ruim anderhalf uur voelt de huid van mijn gezicht zacht als een baby en zweef ik!

Dan is het eind van de middag en ga ik mij storten in de drukte van de medina van Fez… ik ben er helemaal klaar voor en heb de batterij volledig opgeladen in deze bijzondere Hideaway…. dit is eigenlijk een plek waar je veel langer moet blijven!

Restaurant
Romantisch
Zwembad
WiFi
Trendy
Foodie
Wellness
Hotel
Super-de-luxe
Stad
Bar

Fez, Marokko