Vanaf € 57,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 57,- per nacht

Eco paradijsje

Tijdens één van mijn laatste dagen op Kreta werd ik getipt over een mogelijke Local Hideaway in het Zuidoosten, vlakbij Koutsouras. Wat een geluk want deze Hideaway is anders en authentiek: een plek in de natuur waar alles klopt!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Tijdens één van mijn laatste dagen op Kreta werd ik getipt over een mogelijke Local Hideaway in het Zuidoosten, vlakbij Koutsouras. Toeval bestaat niet want op mijn laatste dag kon ik nog een afspraak plannen met de sympathieke Heidi en Manu, de Nederlandse-Franse eigenaren, om deze Hideaway te bekijken en kon ik maar een ding concluderen: een plek in de natuur waar alles klopt!

Heidi en Manu hebben altijd veel gereisd en op enig moment besloten zij hun leven in Nederland definitief vaarwel te zeggen. Uiteindelijk zijn ze op Kreta terecht gekomen en als een blok gevallen voor een stuk grond te midden van prachtige natuur en oude olijfgaarden. Hier gaan we ons huis bouwen, besloten ze. Ik snap het helemaal, alleen al de weg hiernaartoe is prachtig: je verlaat de kust en de weg slingert ongeveer 2 kilometer landinwaarts langs eeuwenoude olijfbomen en dennenbomen, het is hier verrassend groen. Voor je zie je bergen opdoemen en je slaat af om na een klein stukje onverharde weg Kalyvitis te bereiken.

Local Hideaways Griekenland

Maar wat te doen na het bouwen van hun woonhuis? Heidi en Manu waren verliefd geworden op de omgeving, het pure leven van de Kretenzers, het leven dicht bij de natuur…iets dat we in de modern Westerse wereld wat kwijt zijn geraakt. Kalyvitis was geboren!

Er is gekozen om zelf twee huisjes*, Cabanes, te bouwen op het terrein, beiden met een geheel eigen karakter en in volledige harmonie met de natuur. En er is ook absoluut niet ingeboet op luxe, integendeel, want de huisjes hebben een prachtige en volledig ingerichte open keuken, een ruime slaapkamer met goede bedden en badkamer met fijne douche. Voor het ultieme buitenleven is er grote veranda met hangmat, eettafel, een plancha (Spaanse bakplaat om heerlijk je visjes, groenten en vlees op te bereiden) en een verkwikkend houten dompelbad met koud water… wat een leuk idee! De huisjes zijn met veel smaak en originaliteit gedecoreerd.

Ver weg van alle hectiek!

Local Hideaways Griekenland

Er is bewust gekozen om Kalyvitis heel kleinschalig te houden zodat men hier in alle rust van de omgeving kan genieten en Heidi en Manu hun gasten de persoonlijke aandacht kunnen geven zonder dat het een routine wordt. De eerste ochtend word je verwend met een echt ‘Kalyvitis’ ontbijt bestaande uit eigen producten: eigengebakken brood, zelfgemaakte jam, honing van de huisbijen, eieren van de eigen kippen en kaas van de huisgeiten Latika en Aïcha…de vaste bewoners van Kalyvitis met een geitenhok waar menig geit jaloers op is, zo luxe.

Kleinschalig!

Ze verbouwen hier eigen groente en fruit en produceren de meest verrukkelijke olijfolie. Als je zin hebt, kan je actief deelnemen aan het buitenleven en bijvoorbeeld zien hoe de honing door de bijen in de bijenkasten gemaakt wordt. Heidi en Manu geven je de perfecte tips over de omgeving over de mooiste (verlaten) strandjes, de beste wandelingen, de waterval (!), de mooiste kloven, fietsroutes…etc. Maar de huisjes en omgeving leent zich ook uitermate om lekker niets te doen en in de hangmat je boek te lezen!

Voor mij was het helaas te laat om te verblijven in één van de Cabanes, ik moest weer terug naar de Hollandse realiteit! Een goede reden om een keer terug te komen. Kalyvitis is echt een bijzondere plek, één die je niet teveel wilt doorvertellen… sterker nog eigenlijk willen Heidi en Manu het ook een beetje voor zichzelf houden. Wat ben ik blij dat ze toch besloten hebben een stuk van hun paradijsje te delen… psst!

Romantisch
Keuken
Eco
Outdoor
Vakantiehuis
Strand
Natuur

Crete, Greece