Kasbah Bab Ourika
Vanaf € 150,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 150,- per nacht

Kasbah Hideaway

Kan je als een blok vallen voor een hotel en zijn omgeving? Jazeker! Ook al bezoek ik zoveel prachtige plekken in de wereld… Het Hoge Atlas gebergte en zijn uitlopers heeft me in z’n greep, ik word betoverd door de natuurlijke schoonheid. Slechts een half uur rijden vanaf Marrakech vind je deze prachtige Hideway: “Rock the Kasbah”!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Kan je als een blok vallen voor een hotel en zijn omgeving? Jazeker! Ook al ben ik een verwende reiziger en bezoek ik zoveel prachtige plekken in de wereld… Het Hoge Atlas gebergte en zijn uitlopers heeft me in z’n greep, hier voel ik mij in mijn element, word ik betoverd door de natuurlijke schoonheid en de eenvoud van de berberdorpje.

Local Hideaways Morocco

Zo viel in 2004 ook Stephen Skinner voor deze bijzondere plek aan de rand van de Ourika vallei. Weg van de drukte in Marrakech betrad hij de ongebaande paden en startte een monsterproject: het bouwen van een kashba volledig in harmonie met de omgeving en zoveel mogelijk gebruik makend van de eeuwenoude technieken waar de Marokkaanse ambachtslieden patent op hebben. Geen bestaande infrastructuur, geen water etc. slechts een heuvel met 360 graden adembenemend uitzicht. En zo creëerde hij in 5 jaar tijd met behulp van architect Argus Hardy, interieur designer Romain Michelle Meiniere en lokale werklieden een nieuwerwetse vesting met bijbehorende infrastructuur en een prachtige tuin met de meest uiteenlopende bloemen, planten, fruitbomen en een zwembad. In 2016 werd een tweede fase afgesloten: achterin de tuin verrees een luxueuze villa retreat met een tweetal poolsuites, een suite met eigen woonkamer en een superior kamer.

Favoriete Hideaway!

Local Hideaways Morocco

Het is slechts een half uur rijden vanaf Marrakech als ik op mijn navigatie zie dat ik mijn eindbestemming bijna bereikt heb… het is nog wel even zoeken want zoals Beatriz mij al van tevoren liet weten, je moet goed opletten dat je het smalle pad de heuvel op niet mist, het is lastig zichtbaar vanaf de doorgaande weg. Naar mijn idee alleen maar ‘part of the adventure’, juist dit soort plekken waar geen strak geplaveide wegen naartoe leiden passen uitermate binnen het ‘Local Hideaways profiel’! Het is lastig focussen op het weggetje want ik word voortdurend afgeleid door het adembenemende landschap om mij heen en de uit rood leem opgetrokken kashba die voor mij opdoemt… WOW!! Wat een plek!

Half uurtje van Marrakech!

Ik val van de ene verbazing in de andere want ook binnen in de kashba is de verstilde inrichting in perfecte harmonie met de omgeving. Aardse kleuren, natuurlijke materialen en oude Berber gebruiksvoorwerpen sieren de algemene ruimtes en de kamers. Haardvuren verwarmen de gezellige zitgedeeltes en kunnen ook desgewenst in je kamer aangestoken worden… ik was hier eind februari en ondanks de prachtig zonnige dagen koelt het ’s avonds snel af en dan zijn de haarden zeker behaaglijk.

Local Hideaways Morocco

De kamers zijn zeer comfortabel ingericht en ademen rust uit. Maar ik word als een magneet naar buiten getrokken naar het grote terras waar ik onder het genot van een muntthee mijn zintuigen laat betoveren: recht voor me de prachtige tuin waar de geur van de bloemen en sinaasappelbloesem mijn reuk prikkelen, aan de linkerkant het nationale park met de dieprode kleur van de lemen aarde welke door erosie grillige vormen heeft aangenomen, op rechts het geluid snelstromende water van de rivier en in de verte de majestueuze wit besneeuwde pieken van de Hoge Atlas… een ‘tableau vivant’ – levend schilderij –  waar ik geen genoeg van kan krijgen. Wat een schoonheid!

Pure schoonheid!

’s Avonds geniet ik van de heerlijke Marokkaanse wijn en dito 3 gangen diner, ik ben rozig van de buitenlucht. De supervriendelijke bediening en andere medewerkers zijn overwegend berbers uit de omringende dorpen,  wat een prettige extra dimensie geeft aan deze Hideaway en nog meer de synergie benadrukt tussen de omgeving en het hotel.

De volgende dag ga ik op pad met gids Omar, assistent Hicham en Pepito – de huisezel – een ruim 4 uur durende wandeling door het Nationale park. En weer word ik verrast door de prachtige omgeving en de rust…. Het enige dat we onderweg tegenkomen is af en toe een geitenherder met zijn kudde. We stoppen onderweg voor een picknick lunch, uit de manden die Pepito draagt komt een keur aan lekkernijen tevoorschijn. Een absolute aanrader deze wandeling!

Na een tweede nacht is helaas de tijd aangebroken om afscheid te nemen van deze prachtige plek, en dat doet best een beetje pijn, want wat heb ik deze Hideaway en zijn omgeving in mijn hart gesloten: “Rock the Kasbah”!!

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
Zwembad
Foodie
Eco
Wellness
Digital Detox
Hotel
Bar
Eigenzinnig
Natuur
Actief
Appartement

Ourika Vallei, Marokko