La Luna di Quarazzana
Vanaf € 85,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 85,- per nacht

Landelijke Hideaway

Dit is Toscane vanuit een heel ander perspectief! Een agriturismo verborgen in een piepklein dorpje, gelegen in de betoverende uitlopers van de Apuaanse Alpen. De gastvrijheid van de eigenaren is zo warm en hartelijk en de omgeving is inspirerend en rustgevend tegelijk. Een Local Hideaway in de ware zin des woords!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Wist je dat er in Toscane hoge bergen te vinden zijn? Ik niet! Ik associeerde Toscane met glooiende groene heuvels met cipressen en middeleeuwse stadjes. Totdat ik op zoek ging naar Local Hideaways in deze populaire Italiaanse regio en in contact kwam met Ilaria. In het noorden van Toscane in de uitlopers van de Apuaanse Alpen (het noordelijke gedeelte van de Apennijnen) runt zij samen met haar man Stefano een agroturismo.

Local Hideaways Italy

Van origine komt Ilaria uit Florence maar als kind maakte ze met haar familie uitstapjes al naar de Apuaanse Alpen en werd ze verliefd op de sprookjesachtige omgeving en de rust… en zo kwam het dat een paar jaar geleden de populatie van het piepkleine dorpje Quarazzana, op 600 meter hoogte in de uitlopers van de Apuaanse Alpen, met 25% vergroot werd. Ilaria en Stefano kochten er namelijk een oude vervallen boerderij en werden de 9e en 10e bewoner van dit dorp!

Sprookjesachtige omgeving!

Ik arriveer ’s avonds op de luchthaven van Pisa en heb nog een behoorlijke rit, van ruim 1,5 uur, voor de boeg. Het begin gaat soepel want het rijdt lekker door op de tolweg totdat ik de afslag moet nemen en mijn weg vervolg, eerst nog langs wat dorpjes maar daarna resten er smalle kronkelende bergweggetjes in het pikkedonker  – gelukkig heeft Ilaria mij verzekerd dat ‘het weliswaar een avontuur is om bij haar Luna di Quarazzana te komen maar dat nog nooit iemand verdwaald is’. Tja, het is niet voor niets een Local Hideaway!

Local Hideaways Italy

En zo bereik ik rond middernacht in het felle schijnsel van de volle maan, dat kan geen toeval zijn – luna betekent maan – , en met ontelbare sterren aan de hemel: la Luna di Quarazzana. Wat een bijzondere stek is dit. Ilaria heet me van harte welkom en onder het genot van een glaasje wijn begeleidt zij mij naar mijn kamer. “alles wat je ziet hebben we met onze eigen handen gemaakt en opgeknapt”, vertelt ze trots en de passie voor deze agroturismo spat eraf! Hoogste tijd om te slapen en ik kan je inmiddels vertellen, dat met die gezonde berglucht, je hier slaapt als een baby! De volgende ochtend word ik wakker door het getjilp van de vogels en het gerinkel van de koeienbellen. En als ik de gordijnen open schuif zie ik in de verte de besneeuwde bergtoppen liggen, wow!

Ilaria is een geweldige gastvrouw!

Het ontbijt is heerlijk en Ilaria’s enorme passie voor koken wordt meteen zichtbaar, want niet alleen maakt ze het meeste zelf  – van versgebakken casinobrood tot verschillende soorten jam – maar heeft ze ook voor de andere ingrediënten haar speciale adresjes: de ricotta moet echt van die ene kaasboerderij komen en het foccacia brood wordt in dat ene dorpje toch echt het aller-lekkerste gebakken! Illaria heeft de kookkunsten afgekeken van haar oma die jarenlang een succesvolle trattoria net even buiten Florence runde.

Hoogste tijd om de omgeving te verkennen, want die is zo prachtig! Je kunt je hier uitleven met wandelen en mountainbiken. Maar ook het terras op het dorpsplein van Fivizzano is een aanrader voor een heerlijke kop koffie, een ijsje of een borrel! De kust is ook niet ver en mocht je voor een grote toeristische attractie willen gaan dan liggen de ‘Cinque Terre’ op een uurtje rijden. Maar vooral de Apuaanse Alpen zijn betoverend mooi en nog zo onbedorven qua toerisme! Uiteraard weet Ilaria precies te vertellen waar je moet zijn.

Weer terug na een heerlijke dag de omgeving verkend te hebben, laat Ilaria mij de 4 andere kamers zien, allen zeer verschillend en variërend van tweepersoons tot vierpersoons. 2 kamers delen een badkamer en zijn dus uitermate geschikt voor een gezin. Wat een tijd heeft er gezeten in de restauratie, maar het resultaat mag er zo zijn en alle kamers zijn zeer comfortabel.

Die avond geniet ik van de gezellige entourage van deze Hideaway, de houtkachel brandt en de wijn smaakt heerlijk. Maar bovenal is het smullen van de kookkunsten van Ilaria… alles zelfgemaakt en met zoveel liefde!

Wat een speciale Hideaway is dit en wat voel ik me hier thuis. De gastvrijheid van Ilaria en Stefano is zo warm en hartelijk en de omgeving is inspirerend en rustgevend tegelijk. Niet voor niets komen hier kunstenaars om zich terug te trekken en te werken. Maar ook met je gezin of vrienden ben je hier op je plek. Dit is Toscane vanuit een heel ander perspectief en deze agriturismo is een ruwe diamant: ongekunsteld en met een fantastische ziel!

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
Bed & Breakfast
Foodie
Eco
Outdoor
Digital Detox
Budget
Guesthouse
Natuur
Actief

Toscane, Italië