La Paresse en Douce
Vanaf € 85,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 85,- per nacht

Hideaway a la campagne

Een heerlijke chambres d’hôtes ‘a la campagne’ in de nog relatief onontdekte Franse Auvergne regio. De omgeving is prachtig en echt Frans, maar bovenal is de gastvrijheid van Henk en Helen ongekend! Je wordt enorm in de watten gelegd en er wordt alle aandacht besteed aan het iedereen naar de zin te maken.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Mensen die volledig het roer omgooien en hun georganiseerde leventje opgeven om ergens anders een veel minder voorspelbaar bestaan op te gaan bouwen… ik heb er veel bewondering voor. En blijkbaar ben ik niet de enige want we vergapen ons massaal aan televisieprogramma’s waarin dit soort verhalen breed uitgemeten worden, en wat een leedvermaak als het niet lukt of als blijkt dat de Babylonische spraakverwarringen toch echt liggen aan het feit dat de droomzoekers zich nog niet hadden voorbereid op de nieuwe taal. Maar weet je, er is heel veel durf voor nodig om zo’n stap te nemen, en daar kan ik alleen maar diep respect voor hebben! Hoeveel mensen roepen wel niet “dat wil ik ook” en als puntje bij paaltje komt durven ze niet! Nederlanders Henk en Helen wel,  zij waagden de sprong in het diepe…

Local Hideaways France

Ruim 9 jaar geleden kozen zij er heel bewust voor zich te gaan settelen in Frankrijk. Er werd maanden lang gezocht naar de juiste plek, een locatie waar zij samen met hun twee kleine kinderen het naar de zin zouden hebben en waar ze tevens een ‘business’ konden opbouwen. Zo stuitte ze na een lange zoektocht op een prachtig oud pand in een piepkleine ‘hameau’ (Frans voor gehucht) in de Auvergne (midden Frankrijk). Het stoere oude huis met ommuurde tuin dateert al uit de 17e eeuw en huisde allereerst een klooster. In latere jaren vestigde de notaris zich in het pand. Tegenwoordig vertellen oude details nog steeds de historie van het huis. Zorgvuldig werd er eigenhandig gerenoveerd en werden oude bouwmaterialen op creatieve manier gerecycled. Beetje bij beetje ontstond hun nieuwe woonhuis en een prachtige Chambres d’Hôtes.

Buiten de gebaande paden!

Local Hideaways France

Al is het nog best een stukje rijden naar de eindbestemming vanaf de snelweg, je krijgt een instant vakantiegevoel als je het laatste gedeelte van de reis al slingerend over kleine weggetjes ‘a la campagne’ vervolgt. De omgeving is wonderschoon met glooiende groene heuvels en in de verte de majestueuze vulkanische pieken van bijvoorbeeld de Puy de Dôme. Deze Hideaway ligt in het natuurpark Livradois Forez en het wordt hier ook wel het Toscane van de Auvergne genoemd omdat het landschap veel overeenkomsten vertoont met de Italiaanse regio. Deze omgeving leent zich uitermate voor outdoor activiteiten zoals onder andere wandelen en fietsen, en ‘s winters kunnen de wintersporten beoefend worden. Slaperige dorpjes liggen als speldenknopjes verspreid in dit kalme pastorale landschap, de tijd heeft hier stil gestaan, zo ook in het dorpje waar la Paresse en Douce huist.

Outdoor paradijs!

Local Hideaways France

Wat worden we warm welkom geheten door Helen en Henk, meteen een gevoel alsof we bij vrienden op bezoek zijn…. het onthaasten kan beginnen! Aangezien ik met mijn gezin reis wordt een van de twee XL kamers aan ons toegewezen. Wat een aangename verrassing: dit is een compleet appartement met aparte slaapkamer voor de kids, een ruime moderne badkamer en een fijne grote ouder slaapkamer met zithoek en een comfortabel 2 persoonsbed. Heerlijk veel ruimte! Naast de 2 XL kamers zijn er nog 3 tweepersoons kamers –ook ruim en van alle gemakken voorzien. Bovenal is alles super sfeervol ingericht!

Enorm gastvrij!

Moe na een lange reis vallen we die avond in slaap, je slaapt als een roosje op het Franse platteland,  om de volgende dag energiek weer op te staan: de omgeving roept om ontdekt te worden! Maar allereerst een overheerlijk ontbijt aan de lange aanschuiftafel beneden (en bij mooi weer buiten) – alvast een voorproefje van de kookkunsten van Henk, want 6 avonden per week kan je intekenen voor het diner. Helen is een perfecte gastvrouw en helpt al haar gasten op weg met tips in de omgeving… hoe fijn! Wij kiezen er voor om met het treintje naar de top van de Puy de Dôme te nemen en vervolgens naar beneden te wandelen. Weliswaar toeristisch maar zeker de moeite waard, zeker met kinderen, als het niet zo druk is (en dat was tijdens ons bezoek het geval).

Eind van de middag settelen we ons met een drankje uit de ‘honesty bar’ in de prachtige tuin, er zijn verschillende zitjes gecreëerd zodat een ieder wel zijn/haar plekje vindt. In de warme zomermaanden wordt er een klein kinderzwembad opgezet en voor de koudere dagen is er een op houtgestookte hottub achterin de tuin waarin je heerlijk kan ontspannen. En dan is het tijd om aan te schuiven aan de ‘Table d’Hôtes’ – en zoals het op de Franse manier hoort, eten de heer en vrouw des huizes ook mee aan de lange tafel! Henk is de ‘chef de cuisine’ en tovert de heerlijkste gerechten op tafel… wat een feestje! Je krijgt geen dag hetzelfde geserveerd en alles is even lekker… ik wed dat je iedere avond mee eet!

Wat hebben we twee heerlijke dagen gehad! De omgeving is prachtig en écht Frans, maar bovenal is de gastvrijheid van Henk en Helen ongekend! Je wordt enorm in de watten gelegd en er wordt alle aandacht besteed aan het iedereen naar de zin te maken. Henk en Helen maken hier het verschil en zijn samen de ziel van deze Hideaway. Sterker nog, je arriveert bij deze Hideaway als onbekenden en vertrekt als vrienden! Merci mes amis, à bientôt!

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
Bed & Breakfast
WiFi
Foodie
Outdoor
Guesthouse
Bar
Natuur
Actief

Auvergne, Frankrijk