Masseria Cervarolo
Vanaf € 175,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 175,- per nacht

Luxe Trullo Hideaway!

Een prachtige oude Masseria die omgetoverd is tot een fenomenale accommodatie. En heb je altijd al in een Trullo willen slapen… dit is je kans! Verstilde kleuren en rustieke sfeer maken dit tot een heerlijk relaxte plek, zeker met het gastvrije team van medewerkers.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Deze Hideaway ligt in de Itria vallei, 6 kilometer van het pittoreske witte stadje Ostuni. Een prachtig landgoed uit de 16e eeuw eigendom van Teo Avelino.  Teo liet een compleet ander werkend leven achter zich toen hij in 2003 dit vervallen landgoed kocht. Een nieuw tijdperk brak aan en samen met zijn vrouw zette hij zijn tanden in dit project om het in ruim 5 jaar tijd om te toveren tot een waanzinnig prachtige accommodatie.

trulli (2)

Het enorme gebouw is zoveel mogelijk met gerecycled en regionaal materiaal gerenoveerd en heeft tevens een eco-label: geen gas, alleen elektriciteit – via zonnepanelen.  De toren, stammend uit de 16e eeuw huist een aantal kamers;  het centrale 17e eeuwse gedeelte heeft ook weer een aantal kamers en deze Masseria heeft ook een aantal 18e eeuwse trulli die omgeturnd zijn tot ruime slaapvertrekken. Deze trulli torenen trots in het landschap en zijn kenmerkend voor Puglia. Het lijken wel een soort kabouterhuisjes met die kegelvormige daken. Hier stonden vroeger de schapen… maar dat was lang geleden want nu zijn ze heerlijk comfortabel en super sfeervol.

Net kabouterhuisjes!

Local Hideaways Italy

Ik had het geluk dat ik mocht slapen in een Trullo. Maar ik heb ook een aantal andere kamers gezien en die zijn ook echt meer dan de moeite waard. De inrichting van alle kamers is namelijk prachtig, met mooie materialen is er een verstilde sfeer gecreëerd. Niks geen tierelantijnen, iets wat je veel ziet in Italië, maar juist heel minimalistisch en rustiek.  Al ronddwalend zie ik dat er met zoveel zorg en aandacht hier te werk is gegaan… een hoekje met brocante spulletjes, de keramieke schakelaars, een oude groene kast vol met vetplanten en als klap op de vuurpijl een eigen kapelletje met fresco’s op de muur, deze bleken verstopt te zitten achter een dikke laag stucwerk en het was dan ook een complete verrassing voor Teo toen ze tijdens de renovatie te voorschijn kwamen!

Verstilde sfeer!

Helaas was het tijdens mijn verblijf te koud om gebruik te maken van het in de tuin gelegen zwembad en het leuke buiten-barretje maar er is voldoende ander tijdverdrijf.  Zo was er die middag een wijnproeverij waarbij een bekwame vinoloog ruim een uur lang verhaalde over de prachtige wijnen uit Puglia… natuurlijk mocht er ook geproefd worden.  En 1 keer per week kan je ook koken met de chef…. Hij deelt dan zijn ‘geheime’ recepten. Wat jammer dat ik dat heb moeten missen, maar ik heb er gelukkig wel van kunnen proeven in het sfeervolle restaurant. Heerlijk! Evenals het uitgebreide ontbijt. Ook in dit restaurant geldt weer een 0 kilometer policy voor de ingrediënten… uitsluitend lokale producten, top!

Vermeldenswaardig zijn ook de mensen die werken bij Masseria Cervarolo, supervriendelijk, gastvrij en persoonlijk… het voelt hier als een familie! Uitgebreid word ik geïnformeerd over wat er te doen is in de omgeving… nou, ik had beter langer kunnen blijven!  In de directe omgeving liggen namelijk zoveel mooie plaatsen om te bezoeken: Ostuni; Cisternino; Ceglie Messapica; Martina Franca… etc. etc. Maar de kust ligt is ook vlakbij en de natuur rondom het landgoed leent zich uitstekend voor een wandeling of een fietstocht (er zijn gratis fietsen beschikbaar).

In de wintermaanden is de Masseria gesloten maar in de andere maanden is het hier heel fijn toeven. Masseria Cervarolo is een magische plek met ‘good vibes’… la vita è bella!

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
Zwembad
WiFi
Foodie
Eco
Outdoor
Wellness
Cultureel
Hotel
Super-de-luxe
Honeymoon
Bar
Natuur
Dorp

Nabij Ostuni, Puglia, Italië