Milia Mountain Retreat
Vanaf € 78,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 78,- per nacht

Eco paradijs op Kreta

Dit ware eco paradijsje moet je ervaren…. Het is een echte Local Hideaway! Niet voor echte zonaanbidder maar juist voor het meer avontuurlijke en outdoor type. En je eet hier ook nog eens verrukkelijk, men komt van heinde en ver voor het restaurant.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Voordat ik mijn trip naar  Kreta ging plannen had ik geen idee dat er zoveel bergen waren, een Mountain Retreat op dit eiland lag dus al helemaal niet in de lijn der verwachting. Daar ging ik toch mooi de mist in: Deze Hideaway, gelegen in de White Mountains aan de westkant van het eiland, staat ook nog eens in de top 25 door National Geographic uitgeroepen beste ecolodges in de wereld!

Local Hideaways Greece

Ecolodge? Ik hoor je denken…”geitenwollen sokken; kruidenthee; geen comfort – niets voor mij!” Nou vergeet het maar, wat een fantastische stek is dit en een aanrader tijdens je bezoek op Kreta, perfect als tegenhanger van een strandbezoek. Ja, geiten zijn er en ook kruidenthee maar de Grieken komt uit Chania gereden voor de fantastische keuken – naar zeggen de beste van Kreta – en de mooi in harmonie met de omgeving ingerichte huisjes zijn meer dan comfortabel met orthopedische matrassen op de bedden – best geslapen van al mijn hideaways op Kreta – een heerlijke badkamer en eigen terras met ligstoelen.

Van heinde en ver komt men voor het restaurant!

Local Hideaways Greece

Even wat historie: Dit Mountain Retreat is een 17e eeuwse nederzetting die aan het begin van de jaren 80 nieuw leven is ingeblazen. Heel zorgvuldig is men begonnen aan de restoratie van de huizen en is op geheel ecologische basis de nederzetting weer opgebouwd. Dit heeft geresulteerd in een klein complex van huisjes, variërend in inrichting en grootte maar allen met veel comfort, warm water, licht, balkon of terras, verwarming voor koude dagen. Aangezien deze Hideaway op 500 meter hoogte ligt is het hier beduidend koeler dan aan de kust, wel heel fijn in de warme zomermaanden maar voor de andere maanden heb je de verwarming echt nodig.

Perfect voor natuurliefhebbers en outdoor types!

Centraal gelegen is het restaurant, tevens de receptie. Het heeft een super knus en rustiek interieur en een prachtig terras met uitzicht op de majestueuze bergen…je wordt hier letterlijk omringd door prachtige natuur. Een perfect startpunt om wandelingen te maken, er zijn er velen uitgestippeld, zorg wel voor de juiste wandeluitrusting. Maar je kan deze Hideaway ook zeer goed gebruiken als uitvalsbasis voor de mooiste stranden van het eiland, namelijk die aan de westkust. Elafonisi bijvoorbeeld, hét beroemde strand van Kreta, ligt op een klein uurtje rijden en het voordeel is dat je er in alle vroegte al kan zijn voordat de bussen uit Chania arriveren.

Zoals genoemd komt men van heinde en ver voor het restaurant, nou dat is niet voor niets. Ik heb heerlijk gegeten op Kreta maar hier was het echt voortreffelijk. Het ontbijt alleen al was een feestje en de lunch en het diner varieert dagelijks en er wordt uitsluitend met locale biologische producten gekookt. De keuken is volledig open zodat je mee kan kijken hoe al dat heerlijks wordt klaargemaakt.

Wat nog zeker even genoemd moet worden zijn de enorm vriendelijke mensen die hier werken. Tassos, de manager is zo behulpzaam en gastvrij en zijn medewerkers zijn een hecht team die zoveel warmte uitstralen…een waar community gevoel.

Ik kan nog wel doorgaan maar je moet zelf dit eco paradijsje gaan ervaren…. Het is een echte Local Hideaway! Niet voor de ware zonaanbidder maar juist voor het meer avontuurlijke en outdoor type en ook zeer geschikt met kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
WiFi
Foodie
Eco
Outdoor
Hotel
Budget
Guesthouse
Bar
Natuur
Actief

Kissamos regio, West Kreta, Griekenland