Monnaber Vell
Vanaf € 110,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 110,- per nacht

Authentieke Hideaway

Een speciale plek gelegen in de noordelijke binnenlanden van Mallorca… er is hier met veel zorg en aandacht een ‘rural retreat’ gemaakt. In deze Local Hideaway kan je jezelf volledig losmaken van je hectische leven thuis en genieten van een sprookjesachtige omgeving. De tijd staat hier letterlijk even stil!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Een romantisch sprookje is de basis voor dit prachtige authentieke hotel, gelegen in de noordelijke binnenlanden van Mallorca. De Duitse Karsten werd namelijk verliefd op een Mallorcaanse uit Campanet en zij besloten uiteindelijk deze eeuwenoude boerderij in de buurt van haar geboorteplaats te kopen om te settelen en een gezin te stichten. Een bijzondere boerderij waar de oude muren en balken nog de verhalen ademen van vroeger tijden, er verborgen schatten te vinden zijn en in de schuur een zeer zeldzame dubbele olijfpers staat. 10 jaar woonden ze hier totdat ze besloten om te verhuizen en de oude boerderij om te toveren tot een comfortabele ‘agroturimo’.

Local Hideaways Mallorca

En zo startte in 1998 dit hotel, een plek waar je heerlijk tot rust komt en het tjilpen van de vogels en het rinkelen van de schapenbellen het enige geluid is in de weide omgeving. En als de avond valt en het is helder dan schitteren er ontelbare sterren aan de hemel.
Kortom een fantastische natuurlijke omgeving, het landgoed zelf kent al weet niet hoeveel unieke plant- en boomsoorten, die vooral voor natuurliefhebbers en wandelaars een waar paradijs is. De omliggende Tramuntana bergen bieden een keur aan wandelroutes, je kunt zo de deur uit wandelen. Maar ook is het een plek om uit te rusten en te genieten van het prachtige ‘infinity’ zwembad (zoutwater) en de goede keuken, waar gekookt wordt met producten van het land. In de eigen moestuin groeien namelijk de lekkerste dingen en het landgoed heeft een grote hoeveelheid olijf- en amandelbomen. Het ontbijt is dan ook een ware traktatie. Voor extra weldaad is er ook nog eens een sauna en stoombad, vrij te gebruiken door de gasten.

Sprookjesachtige natuur!

Local Hideaways Mallorca

De receptie wordt gerund door de gastvrije Claudia, zij kan je goed helpen met het plannen van trips, bijvoorbeeld naar L’Ermita de Victoria op het schiereiland Alcudia, een echte highlight. Maar ook de stranden zijn dichtbij of je kunt de fiets pakken (beschikbaar in het hotel) en via kronkelige plattelandsweggetjes fietsen naar Pollença. Ook weet zij de leuke restaurantjes in de buurt en vergeet vooral ook niet om je aan te melden voor de rondleiding van eigenaar Karsten door het pand met aansluitend een wijnproeverij van Mallorcaanse wijnen!

Heerlijk relaxen!

En dan rest mij nog te vertellen over de kamers, 15 in totaal. 3 Categorieën: 6 double rooms, 6 Junior suite standaard en 3 Junior Suite premium.  De doubles zijn uiteraard het kleinst maar zeer knus en comfortabel. De standaard Junior Suites zijn wat groter en zijn op de eerste verdieping gelegen waardoor ze mooier uitzicht hebben. Daarnaast hebben zijn een hydro-massagebad. Dit geldt ook voor de premium Junior Suites, maar deze zijn nog weer wat ruimer en hebben ook een aparte (regen)douche en wat luxe extra’s zoals bijvoorbeeld een dockingstation. Je slaapt in ieder geval in alle kamers als een roosje… de gezonde buitenlucht doet zijn werk!

Deze finca is zeer zeker een speciale plek… er is hier met veel zorg en aandacht een ‘rural retreat’ gemaakt. In deze Local Hideaway kan je jezelf volledig losmaken van je hectische leven thuis en genieten van een sprookjesachtige omgeving. De tijd staat hier letterlijk even stil!

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
Zwembad
WiFi
Outdoor
Wellness
Hotel
Natuur
Actief

Mallorca, Spanje