Vanaf € 150,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 150,- per nacht

Gastrofarm & Eiland Bliss

Van de gebaande paden op Texel verblijven en ook nog eens een culinair feestje vieren? Dit is dé plek! Aan de ruige oostkant van het eiland hebben Joram en Valerie hun droom verwezenlijkt: een gastrofarm met 12 prachtige kamers, een stek waar Joram zijn gastronomische totaalbeleving kan bieden aan zijn gasten. Onthaasten en genieten van de verstilde omgeving, de natuurlijke elementen en tijdens de lockdown proeven van de culinaire ‘take away’ van Joram die gebracht wordt naar je kamer. Ik kan niet wachten tot de restaurants weer open mogen zodat ik bij mooi weer bij Valerie en Joram op het terras (of in hun nieuwe kas!) kan genieten van al dat lekkers!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Je zou maar de sterren van de hemel koken, net je droom verwezenlijkt hebben en dan breekt er een coronapandemie uit. Dit overkwam de sympathieke Joram en Valerie: ze kochten aan de rustige oostkant van Texel een super gave boerderij, knapten deze helemaal op om zo hun gasten nog meer een (culinaire) totaalbeleving te bieden. Maar gelukkig laten ze zich niet uit het veld slaan, de ambitie en de creativiteit van dit jonge stel is prijzenswaardig, zo ervaar ik begin maart als ik ze – middenin de 2e lockdown –  bezoek. Jeetje wat ben ik onder de indruk van deze fantastische plek en ik tip ‘m je graag want het is een feestje (zeker ook in deze tijd met alle restricties) om hier te onthaasten en te genieten van de verstilde omgeving, de natuurlijke elementen en de culinaire ‘take away’ van Joram die gebracht wordt naar je kamer.

Local Hideaways Texel (7)

Het begint natuurlijk al met de reis naar Texel. Ik krijg een ultiem vakantiegevoel als ik ergens met een veerboot naartoe moet. Ver weg in eigen land! En dat gevoel wordt ook nog eens versterkt door een eiland, wat boffen wij in Nederland met die prachtige Waddeneilanden. We starten met een ‘coffee to go’ in Den Burg bij de Texelse Branding en rijden door naar Oost. Nederland als op de schilderijen van de oude meesters: eindeloze groene weilanden met huisjes en boerderijen in de typische Noord Hollandse bouwstijl en de steeds veranderende wolkenpartijen. Wat een wijds perspectief! En natuurlijk de voor Texel zo typerende tuunwallen, de natuurlijke afscheiding van gestapelde plaggen tussen de verschillende percelen.

Ver weg in eigen land!

Local Hideaways Texel (23)

Het ontvangst is hartelijk door Shari, de multi-taskende steun en toeverlaat van Joram en Valerie. Een grand tour door de tuin, kennismaken met de ‘birds in Residence’ en dan naar onze kamer. Er zijn slechts 12 kamers  verdeeld over de boerderij en de oude wierschuur (waar vroeger het zeewier gedroogd werd). De kamers zijn licht en prettig ingericht, sommige met bad en slapen doe je in een fantastisch bed gemaakt van natuurlijke materialen van mijn favoriete beddenmerk COCO-MAT. ‘Natuurlijk’ is het kernwoord hier want er is een Green Key certificaat en er wordt zoveel mogelijk op duurzaamheid gelet. Deze Hideaway is uitermate geschikt voor een escape voor twee, je kan hier zelfs voor digital detox gaan, maar mocht je geen oppas kunnen regelen of je kids een fijne ‘eiland experience’ willen geven dan zijn je koters meer dan welkom!

Natuurlijk is het kernwoord!

Local Hideaways Texel (19)

De omgeving is ruig en rauw, je zit zo op de dijk die uitkijkt over de Waddenzee met de oesterputten – vroeger een belangrijke bron van inkomsten voor dit deel van het eiland. Je kan ook zelf oesters rapen (en natuurlijk proeven!) met een gids, vraag vooral naar de mogelijkheden. Het is soms ook mogelijk om te gaan wildplukken onder begeleiding van een deskundige en vergeet ook vooral niet om even aan te waaien bij de bevlogen boer Jens, die vlees en eieren levert aan Joram – van ‘farm to table’. Dit is een authentiek stuk eiland, ver weg van de hectiek aan de westkant, waar weliswaar de mooie stranden en het prachtige natuurgebied de Slufter ligt maar waar ook alle grote vakantieparken zijn gelegen.

van Farm to Table

Ik heb het beste voor het laatst bewaard: de geweldige kookkunsten van Joram waar we ’s avonds op onze kamer van genieten. Een feestje om te zien hoe hij lokale ingrediënten verwerkt in zijn gerechten. Minuscule blaadjes van gewassen uit de buurt, zeewier dat wordt geplukt net achter de dijk aan de zeekant, duindoornbessen uit de Slufter etc. En dan heb ik nog maar de ‘take away ‘ geproefd… ik kan niet wachten tot de restaurants weer open mogen zodat ik bij mooi weer bij Valerie en Joram op het terras (of in hun nieuwe kas!) kan genieten van al dat lekkers. En dan als de duisternis valt over Oost wordt je ook nog eens getrakteerd op ontelbare sterren… dat kan geen toeval zijn!

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
WiFi
Foodie
Eco
Digital Detox
Hotel
Honeymoon
Strand
Guesthouse
Bar
Eigenzinnig
Natuur
Actief

Texel, Nederland