Pavillon d'Orient
Vanaf € 80,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 80,- per nacht

Koloniale Hideaway

Deze Hideaway in Siem Reap, Cambodja, is een plek waar alles tot in het kleinste detail klopt en de gastvrijheid overweldigend is. De sfeer is prachtig koloniaal en tropisch en de kamers zijn zeer comfortabel. Met je persoonlijke tuk-tuk chauffeur kan je gemakkelijk de stad en het ‘must see’ Angkor Wat bezoeken.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

In weinig hotels ben ik zo warm welkom geheten als bij deze Hideaway. Na een verfrissend doekje en drankje krijg ik een uitgebreide uitleg van Danny over de in’s en out’s van Pavillon d’Orient en Siem Reap. Zo vertelt hij de standaard hotelzaken maar ik ontvang ook een boek te leen over het tempelcomplex van Angkor Wat, een lijstje met Engels – Cambodjaanse woorden (wat een geweldig idee!!), een kaart van Siem Reap, een voucher voor 2 gratis massages en last but not least wordt mijn persoonlijke tuk-tuk chauffeur geïntroduceerd: Mr. Pov.

Local Hideaways Cambodia

Mr. Pov staat van zonsopgang tot 22:00 uur tot mijn beschikking en kan mij naar elk gewenste plek in Siem Reap brengen en tevens naar Angkor Wat. Wat een briljant idee, want Pavillon d’Orient ligt namelijk ietwat buiten de stad en de directe omgeving nodigt niet zo zeer uit om op pad te gaan.

Jeetje dat belooft wat, de toon is gezet! Vervolgens is het tijd om mij naar mijn kamer te brengen,  een Junior Suite. Onderweg wandelen we door de prachtige tropische tuin met weelderig groen en kleurrijke bloemen en passeren het restaurant en 1e zwembad (er blijken er 2 te zijn waarvan eentje ‘adults only’). Mijn kamer ligt in de nieuwe vleugel, deze is moderner dan de oude en huist de grotere suites.

Super gastvrij!

En het blijft niet bij een geweldig ontvangst want ook mijn kamer is een aangename verrassing: heerlijk ruim en comfortabel. Hier is wederom aan de details gedacht: minibar met gratis flessen drinkwater, thee en koffiefaciliteiten, een ruim balkon met olielampje en wierookspiralen tegen de muggen, muskietennetten, een enorme regendouche, een verrassende turndown service, etc etc. Hier houd ik het wel even uit! Tijd voor een dip in het (zoutwater) zwembad en, gewapend met leesvoer en iPad, plannen maken voor de komende dagen Siem Reap.

Local Hideaways Cambodia

De daarop volgende 2 dagen benut ik de tuk-tuk diensten van Mr. Pov optimaal. Hij brengt mij meerdere malen naar het betoverende tempelcomplex van Angkor Wat. Zelden zag ik zoiets moois en van zo’n enorme omvang – een must see!! Mr. Pov weet trouwens precies waar de goede plekken zijn binnen het complex en hoe je je dag het beste kan indelen. ’s Middags is het vervolgens heerlijk toeven aan het zwembad van het hotel om zo bij te komen van alle prachtige indrukken. Eind van de middag is het dan weer een uitgelezen moment om op pad te gaan. Met behulp van de medewerkers achter de receptie bezoek ik een aantal uitstekende restaurants in Siem Reap en ook daar staat Mr. Pov mij weer op te wachten om mij veilig terug naar het hotel te brengen…. wat een luxe! Doordat we zo een aantal dagen intensief met elkaar optrekken krijgen we een speciale band en mijn kinderen waren dan ook bedroefd toen we afscheid moesten nemen van deze sympathieke man (en ik stiekem ook een beetje!).

Mr. Pov!

Dit hotel is een plek waar alles tot in het kleinste detail klopt en de gastvrijheid overweldigend is. De sfeer is prachtig koloniaal en tropisch en de kamers zijn zeer comfortabel. Voor het complete beeld: de deluxe double kamers in de oude vleugel zijn wat traditioneler met mooie teakhouten vloeren en meubelen en in het nieuwe gebouw zijn er zelfs ook twee extra grote familiekamers beschikbaar waar je met 6 personen kunt verblijven… er is dus voor elk wat wils. Deze Local Hideaway biedt het beste van twee werelden: met je eigen tuk-tuk chauffeur kan je makkelijk de drukte van de stad Siem Reap en de tempels van Angkor Wat opzoeken maar je hebt daarentegen ook de relaxte stilte en ruimte van de prachtige tropische hoteltuin. Een absolute aanrader!

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
Zwembad
WiFi
Wellness
Hotel
Stad
Bar

Siem Reap, Cambodja