Riad Anata
Vanaf € 120,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 120,- per nacht

Eigentijds Guesthouse

Verborgen in het doolhof aan smalle straatjes – de medina (oude stad) van Fez, ligt een prachtig gerestaureerd traditioneel huis. Hier heeft Valérie haar droomhuis gecreëerd: een guesthouse met slechts 5 prachtige kamers en super gastvrije medewerkers.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Tijdens het eerste mailcontact met eigenaresse Valérie klikte het al. Vaak kan ik uit zo’n virtueel gesprek al enigszins opmaken of we gelijkgestemden zijn, of niet…. Of het een èchte potentiële Local Hideaway is of niet. Dit gevoel werd nog eens versterkt toen Valérie mij het door haarzelf samengestelde boekje stuurde waarin al haar persoonlijke Fez tips worden verteld… wat een cool gidsje! Ik kon dus niet wachten om haar gerealiseerde droom – een huis in de medina van Fez – te bezoeken. Helaas was zij op het moment van mijn trip naar Fez in het buitenland en kon ik haar niet persoonlijk ontmoeten maar in alles wat deze Hideaway uitstraalt en door de mensen die er werken leer je Valérie wel degelijk kennen en werd mijn eerste gevoel bevestigd: gelijkgestemd!

Local Hideaways Morocco,Bhrc-QOgCpCxpTrYq6ofGW3ujwT1MuCP9gCaOaOd8jM

Verborgen in het doolhof aan smalle straatjes – de medina (oude stad) van Fez, ligt een prachtig gerestaureerd traditioneel huis. Hier heeft Valérie samen met interieur designer Audrey Vermeersch haar nieuwe ‘home away from home’ gecreëerd: een guesthouse met slechts 5 kamers – de White room; de Red Room; de Green Room; de Orange Room en de Azure Room. Alle kamers, verspreid over het huis, zijn ongeveer gelijk en super sfeervol ingericht in de kleur die de kamernaam draagt. In de wintermaanden is het er behaaglijk warm met kleine kacheltjes en in de zomer is het huis zo gebouwd dat het er aangenaam koel blijft (en anders is er altijd nog de airco). De Green Room heeft een mooi tadelakt (Marokkaans stucwerk) bad, de rest van de kamers een fijne douche. Mijn oog viel meteen op de heerlijk naar eucalyptus ruikende ‘savon noir’ die in de badkamer stond… hier wil ik elke dag wel mee badderen!

Home away from home!

Local Hideaways Morocco

De centrale patio op de begane grond is een plek om samen te komen en bij kouder weer te dineren of te ontbijten. Gezellig ingericht en aan de zijkant een ruime hoekbank en allerhande boeken, reisgidsen en souvenirs van de reizen Valérie (of die haar roots verklappen: de boekensteunen Janssen & Janssen, karakters uit de Belgische strip Kuifje). Een nog veel betere plek om te luieren, ontbijten, dineren, borrelen.. etc. is het waanzinnige dakterras met spectaculair uitzicht over de oude stad. Wat jammer nou dat het weer het niet toeliet om hier te crashen… een volgende keer! Het ontbijt is overheerlijk en vers, een goede bodem voordat je de stad gaat verkennen.

Middenin de stad!

Wat deze Riad echter het ultieme ‘home away van home’ gevoel geeft zijn de medewerkers: wat een lieve behulpzame mensen, dit is oprechte gastvrijheid. Zo is er Samira die je verwent met haar voortreffelijke kookkunsten; Simo is de perfecte receptionist die de stad op zijn duimpje kent en je activiteiten en restaurantbezoeken binnen een mum van tijd geregeld heeft; Farida zorgt ervoor dat je kamer weer spik en span is na een dagje dolen door Fez en last but not least Mustafa, leergierig en super vriendelijk hij is er in de avonduren en zorgt dat dan alles op rolletjes loopt. Deze mensen geven een persoonlijk gezicht aan Riad Anata en stellen alles in het werk om je een fijn verblijf te laten hebben… top!

Deze Hideaway ligt heel gunstig in de medina en met het boekje van Valérie in de aanslag raad ik je dan ook aan om op ontdekkingsreis te gaan. Of zoals ik ook een dag gedaan heb, onder leiding van een professionele gids op pad. De oude medina van Fez is namelijk zo’n enorm groot doolhof en een gids weet precies waar je zijn moet zonder te verdwalen J.  Maar in het boekje van Valérie staan ook een aantal goede tips voor trips net buiten Fez of haar favoriete wellness-adresjes, perfect om een dagje ‘hustle & bustle’ in de stad mee af te sluiten. En daarna drink je een heerlijk Marokaans wijntje op het dakterras van de Riad en zie je de zon onder gaan… ik snap wel dat Valérie hier is neergestreken!

Kindvriendelijk
Romantisch
Bed & Breakfast
WiFi
Trendy
Stad
Guesthouse

Fez, Marokko