Riad Numero 9
Vanaf € 100,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 100,- per nacht

Unieke Riad

Overal in dit guesthouse in de medina van Fez vind je de mooiste details… een tikkie koloniaal een beetje gek een snuifje Oriëntaals en een flinke portie exotisch, wat een bijzonder verzameling spullen en in perfecte harmonie met het prachtig gerestaureerde huis. Als extra bonus: het beste restaurant van Fez zit er naast!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Als iemand iets van stijl weet is het Stephen Direnza wel… zo blijkt wel uit de indrukwekkende CV van deze Amerikaanse wereldreiziger. Zo was hij bijvoorbeeld Creative Director van de Jardins Majorelle in Marrakech. In 1999 zocht hij een plek waar hij zich thuis voelde en inspiratie kon opdoen. Bij toeval kwam hij in Marokko, in Fez, om nooit  meer weg te gaan. Hij kocht er het huis op nummer 9 en was een van de eerste buitenlanders die zich vestigde in de medina, de oude stad. 3 jaar lang was hij bezig om het huis met behulp van locale ambachtslieden tot in perfectie te restaureren.

Local Hideaways Morocco

Prachtig Fassi stucwerk werd weer aangebracht op de plekken waar het ooit gezeten had, houdsnijwerk werd in ere hersteld en indrukwekkende oude tegels werden weer blootgelegd. Met veel geduld en precisie werd het huis teruggebracht in zijn majestueuze glorie en gevuld met de meest prachtige meubelstukken, antiquiteiten en rariteiten welke Stephen onder andere verzameld had tijdens al zijn reizen. Aangezien  Stephen voor zijn werk als Creative Director voor het merk Alfred Dunhill zijn tijd moest verdelen tussen Londen en Parijs besloot hij om in 2007 het huis te verhuren als Guesthouse: 3 kamers. Maar tevens diende zich een nieuw project aan: het naastgelegen pand – nummer 7 –  werd gekocht en verbouwd tot restaurant – wederom 3 jaar restauratie werkzaamheden.

Slecht 3 kamers!

Local Hideaways Morocco

Op een koude dag in februari word ik warm onthaald door huishoudster Atika, Stephen is op dat moment in het buitenland. Ik heb de eer om een nacht te verblijven in de Master Suite – sterker nog tijdens mijn verblijf is geen van de andere 2 kamers bezet en ben ik de enige bewoner van dit prachtige huis! Wow, wat een ruimte en wat een prachtig gedecoreerd houten plafond siert deze suite. De Master Suite beslaat de gehele bovenverdieping en naast een enorme slaapkamer loop je via de overloop naar een grote badkamer. Hier wacht mij een grote verrassing want nooit eerder had ik 2 barbierstoelen in een badkamer gezien! Maar overal vind je de leukste en mooiste details… een tikkie koloniaal een beetje gek een snuifje Oriëntaals en een flinke portie exotisch, wat is dit een bijzonder verzameling spullen en wat is het in perfecte harmonie met het huis. Uiteraard maak ik meteen van de gelegenheid gebruik om de andere kamers aan een grondige inspectie te onderwerpen en ook al zijn deze kamers kleiner en wat donkerder ze zijn erg sfeervol en comfortabel.

Prachtige exotische snuisterijen!

Beneden in een van de twee salons heeft Atika inmiddels een heerlijk glas witte wijn klaar staan en vertelt mij dat als ik klaar ben voor het diner ik alleen maar even op de deur moet kloppen… dit is de deur naar het befaamde Restaurant Numero 7  (inmiddels restaurant NUR). Dit restaurant namelijk uitgegroeid tot 1 van de beste – misschien wel hét beste – restaurant van Fez.  Wat een feestje is het om hier te eten en ik kan via de keuken zo weer terug naar mijn kamer.

De volgende ochtend serveert Atika mij nog een overheerlijk ontbijt en vertelt mij uitgebreid over de stad. Ik moet je trouwens nog wat laten zien zegt ze… en ze neemt me mee naar boven. Ze opent een deur en showt mij trots het dakterras…. Wow, wat een indrukwekkend uitzicht over de medina van Fez en wat moet dit een heerlijke plek zijn om bij mooi weer en na een drukke dag sightseeing in Fez neer te strijken. De kers op de taart van dit bijzondere en unieke guesthouse… Riad n°9 is ‘one of a kind’!

Restaurant
Romantisch
Bed & Breakfast
WiFi
Foodie
Cultureel
Stad
Guesthouse
Eigenzinnig

Fez, Marokko