Vanaf € 130,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
<
vanaf € 130,- per nacht

Oudste Riad

De oudste riad van Marokko ligt in de medina – oude centrum – van mijn geliefde Essaouira. Deze hideaways ademt de ziel van de stad, de medewerkers zijn super vriendelijk, de kamers comfortabel en het eten overheerlijk. Bonus: door een microklimaat is het hier jaarrond aangenaam warm.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Het is grijs en guur als ik Nederland verlaat voor een lang weekend potentiële Hideaways bezoeken in Essaouira, Marokko. Na 3,5 uur vliegen (rechtstreeks vanaf Weeze-Düsseldorf – hoop dat deze vlucht nog een tijdje behouden blijft, dat is altijd weer afwachten – maar ook rechtstreeks vanuit Brussel Charleroi, Londen en Parijs of vanaf Marrakech ca. 2,5 uur rijden), land ik in de zon, een van de fijne bijkomstigheden van mijn werk: even wat licht en warmte opsnuiven in de Hollandse winter.

2N7oYQhg

Het is niet de eerste keer dat ik deze plaats bezoek, Essaouira is een favoriete plek waar ik graag terugkom. Het heeft niet de (toeristische) hectiek van Marrakech en het ligt aan de kust. Er heerst een microklimaat waardoor het er eigenlijk jaarrond zo’n 23 graden is, wel waait het er altijd, maar dat zorgt ook voor een leuke alternatieve ‘bohemian’ surf vibe. En er zijn overal plekken om uit de wind in de zon te zitten!

Oudste Riad van Marokko!

Ik bezoek om te beginnen de oudste riad van Marokko en dus de eerste accommodatie in Essaouira. Wat begon met 1 huis is nu een aaneenschakeling van 4 traditionele huizen. Dit zorgt voor een bijzondere sfeer, een doolhof aan inpandige gangetjes en verrassende ruimtes.

IMG_6829

Deze Hideaway ligt aan de buitenkant van de oude stad – de medina, binnen de stadsmuren en heeft vanaf het dakterras een fantastisch uitzicht op het strand en de haven. Perfecte locatie dus, strand, haven en je loopt zo de fascinerende medina in. Na ingecheckt te hebben word ik naar mijn kamer gebracht, wel even goed opletten hoe ik mijn weg kan vinden want zoals gezegd is het charmante van dit kleinschalige hotel de wirwar aan gangen en hoekjes, een perfecte weerspiegeling van de oude stad! De avond begint te vallen en ik ben net op tijd voor een spectaculaire zonsondergang vanaf het dakterras…. Magisch! Het koelt snel af, dat is inherent aan het klimaat hier –zeker in dit jaargetijde, hoogste tijd voor een drankje, op zoek dus naar de bar. Niet overal in Essaouira wordt er wijn geschonken, het is tenslotte een islamitisch land, maar hier (en op best veel plekken) is het geen probleem. Ik nestel me met een glas Marokkaanse Gris, de Fransen hebben er uiteraard voor gezorgd dat er goede wijnen verbouwd worden in Marokko, bij de haard. Het is hier behaaglijk en knus. Het diner wordt geserveerd in een van de naastgelegen salons, ook hier weer een knapperend haardvuur… niet alleen functioneel maar ook zo sfeerverhogend! Het eten is fantastisch, ik eet de perfecte pastilla: knapperig en goed gevuld.

Magische sunset!

3Q2ruXzA

Terug in mijn kamer tref ik een warme kruik op mijn bed… hoe attent, het verschil zit ‘m weer in de details! De volgende ochtend ben ik al vroeg wakker, de muezzin houdt geen rekening met Westerse schoonheidsslaapjes, maar dat geeft me alleen maar extra tijd om het hotel verder te verkennen en bijtijds de stad in te gaan. Zo huist er in het hotel een fijne spa met uiteraard een hammam en een winkeltje met mooie souvenirs. Mocht je trouwens behoefte hebben aan een lekker dagje relaxen bij het zwembad dan biedt het zusterhotel uitkomst. Ik was hier al eerder (het is namelijk ook voor niet-gasten te bezoeken) en het is een geweldige stek om de stad te ontvluchten en een dagje te onthaasten. Een prachtige tuin en dito zwembad, je zit hier ook uit de wind waardoor het al snel een paar graden warmer is! Tussen de middag wordt er een uitgebreide bbq lunch geserveerd.

Hoe attent!

En wat een feestje is het om hier te zijn, het sneeuwt inmiddels in Nederland en ik krijg buiten op het dakterras mijn overheerlijke ontbijt geserveerd…. Zo versla je de winterblues wel!

Daarna is het tijd om te gaan dwalen in de smalle steegjes van de oude stad, ik heb een zwak voor fotogenieke oude vervallen pandjes en die vind je hier genoeg. Maar ook hippe winkeltjes, eettentjes, groente- en fruitstalletjes, de vismarkt en de kippenmarkt… het is allemaal vertegenwoordigd!

Deze riad is in ieder geval Local Hideaways proof bevonden: deze plek ademt de ziel van Essaouira, super vriendelijk personeel (waarvan bijvoorbeeld de dame die mij het ontbijt serveerde er al 27 jaar werkt!), comfortabele kamers en heerlijk eten, dit alles op een perfecte locatie. Het is goed om terug te zijn in mijn geliefde Essaouira!

WiFi
Foodie
Wellness
Cultureel
Hotel
Honeymoon
Strand
Stad
Guesthouse
Bar
Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
Bed & Breakfast

Essaouira, Marokko