Vanaf € 200,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 200,- per nacht

Eco Deluxe

Uniek nieuw hotel concept. Hier word je als gast middels verschillende experiences in contact gebracht met Mauritius…. Daarnaast is dit een Eco hotel, zero waste en geen plastic policy! Maar je boet niet in aan luxe… pure verwennerij aan een fantastisch langgerekt zandstrand.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

“Sluit je ogen en adem diep in… laat je werk en zorgen achter je en hoor het ruisen van de zee. Stel je open voor nieuwe ervaringen… Welcome to SALT! Open nu je ogen en wordt Saltified! “ Niet de meest alledaagse manier om welkom geheten te worden in een hotel! Nu is dit hotel ook allesbehalve alledaags en daardoor juist zo aantrekkelijk!

Local Hideaways Mauritius

Nu is dit hotel ook alles behalve alledaags en daardoor juist zo aantrekkelijk! Gelegen aan de westkust van Mauritius aan een uitgestrekt stuk strand vind je dit nieuwe hotel. Kosten nog moeite zijn gespaard om een oud bestaand hotelgebouw nieuw leven in te blazen – super cool vormgegeven door designer Camille Walale met ‘instagrammable’ spetterende kleuren en hoeken. Dit hotel doet niet aan buffetten, weert plastic, heeft een zero waste policy en wil hun gasten juist motiveren om erop uit te trekken om kennis te maken met het lokale eilandleven. Het lijkt allemaal vrij simpel en zo van deze tijd maar geloof me dat in de hotelbranche, zeker bij de wat grotere hotels, er op dit gebied nog zoveel werk aan de winkel is!

Zero waste en plastic policy!

Local Hideaways Mauritius

Ik bezoek het eigentijdse en trendsettende hotel, met 58 kamers, wanneer het ruim een half jaar open is en ik ben zwaar onder de indruk. Hier wordt gewerkt onder de bezielende leiding van General Manager Mr. Raj Reedoy, hij kent Mauritius op zijn duimpje is er geboren en getogen en weet als geen ander hoe hij zijn gasten enthousiast kan maken voor zijn eiland!

Eigentijds!

Local Hideaways Mauritius

We starten allereerst met de grand tour, te beginnen bij de bakkerij… hier wordt dagelijks brood gebakken – een paradepaardje van het hotel. En uiteraard mag de goede koffie niet ontbreken dus de barista zit er pal naast! Dan het restaurant, open en licht met een ruime keuze aan ontbijt, lunch en diner. Om zoveel mogelijk afval tegen te gaan kies je voor een small, medium of large portie… slim!

En dan zijn er 3 bars, elk met hun eigen ‘signature’ cocktails. Centraal gelegen is het lange zwembad, perfect voor een verkoelende dip of om wat baantjes te trekken. En dan is er uiteraard het strand… bijzonder is de uitgestrektheid, dit is namelijk niet overal op het eiland het geval. Ik vervolg mijn tour naar de gym waar een professionele Personal Trainer je onder handen kan nemen… als je dat wilt tenminste ;-)! Als laatste wordt mij de Spa getoond, ook weer heel uniek met een eigen zoutgrot en op maat gemaakte behandelingen zodat je zelf de regie houdt.

Perfect voor foodies!

Wat is er in dit hotel gelet op details, niet normaal meer! Goed voorbeeld is ook mijn kamer, uiteraard van alle gemakken voorzien, niet superruim maar wel heel functioneel. Een perfect bed, fijne tunes uit het soundsystem, lekkere bites, een stoere bidon waarmee je overal water kan bijvullen in het hotel, de badkamer spulletjes zijn allemaal eco, geen kleine verpakkingen of plastic, en ruiken overheerlijk! En een balkon met fantastisch zeezicht… zo uit de tropische reisbrochure!

Ik heb helaas maar 2 dagen hier dus ik probeer mijn tijd zo goed mogelijk te benutten, want je kan hier uiteraard heerlijk luieren en relaxen maar er zijn ook heel veel leuke activiteiten!

Zo leer ik de perfecte curry maken met chefkok Rehad Khader; krijg ik een privé yogales op het strand met zonsopgang – magisch! –  en mix ik een eigen ‘signature’ cocktail bij een van de getalenteerde mixologists. Ik verwen mezelf met een heerlijke treatment in de Spa en wil uiteraard ook de zoutgrot meemaken – goed voor je huid en voor je luchtwegen!

Tja en je wil echt niet meer naar huis want het eten is hier ook nog eens fantastisch:  vers, eigentijds en overheerlijk. Er wordt gewerkt aan een eigen farm waar op termijn ook op locatie gegeten kan worden… past perfect!

En dan is het tijd voor mij om weer te gaan… helaas! Maar er rest mij om het allerbelangrijkste te vermelden, dat is namelijk de geweldige mensen die hier werken, zij zorgen ervoor dat dit hotel een ziel krijgt en niet alleen een prachtig concept is. Zij geven deze Hideaway een gezicht en zorgen ervoor dat je verblijf hier onvergetelijk is! Dit hotel is bijzonder in alle opzichten, een unieke speciale plek op het prachtige eiland Mauritius… en ik ben voor altijd Saltified!

 

Restaurant
Romantisch
Zwembad
WiFi
Trendy
Foodie
Eco
Wellness
Cultureel
Hotel
Super-de-luxe
Strand
Bar
Eigenzinnig
Actief

Mauritius