Vanaf € 95,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 95,- per nacht

Slowlife Hideaway

In een piepklein schilderachtige Normandisch dorpje, creëerden Margaux en David hun Hideaway. Hier konden ze hun idealen verwezenlijken: zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn, een slowlife levensstijl, ruimte voor paarden en heel veel buitenleven. Deze fijne levensstijl delen ze middels 4 mooie ruime gastenkamers. Een perfecte basis om het Normandië van de impressionistische schilders te verkennen.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Margaux, Parisienne en journaliste, droomde als kind al van wonen in de Vexin, noordwest Frankrijk – Normandië. Ze kwam hier in haar jeugd al regelmatig om haar favoriete hobby, paardrijden, te beoefenen. Ruim drie jaar geleden werd haar droom werkelijkheid toen ze samen met haar partner David een oude hoeve kocht in het piepkleine schilderachtige dorpje Saint Denis le Ferment. Hier konden ze een plek creëren die aansloot bij hun idealen: zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn, een slowlife levensstijl, ruimte voor paarden en heel veel buitenleven. Et voilá: een nieuwe Hideaway was geboren.

Local Hideaways France (8)

Ik bezoek Margaux en David eind augustus, na een zeer warme periode is het weer omgeslagen. Geen straf want dat biedt vooral veel mogelijkheid om rond te toeren en de prachtige omgeving te verkennen in plaats van te luieren in de enorme tuin. Dit laatste is ook niet verkeerd, zeker omdat de tuin echt prachtig is en er overal fijne relaxplekjes zijn! En als kers op de taart stroomt het riviertje la Levrière door de achtertuin, hierin kan je hoogzomer een verfrissende dip nemen!

Wat een prachtige tuin!

Er zijn bij deze Hideaway 4 kamers (variërend van 2 tot 4 persoons), verschillend in decoratie maar allemaal heel ruim en sfeervol. Uiteraard zijn de essentials goed geregeld: een goed bed en een fijne badkamer met ecologische doucheproducten. ’s Ochtends wordt er een overheerlijk uitgebreid ontbijt geserveerd met lokale producten. Je kan er voor kiezen dit op de kamer geserveerd te krijgen, bij mooi weer in de tuin of in de gezellige gemeenschappelijke ruimte.

Local Hideaways France (10)

Op aanvraag kan je ook dineren met allemaal verse producten uit eigen moestuin… het paradepaardje van David waar hij zoveel mogelijk tijd in doorbrengt om te experimenteren en goed voor al het lekkers te zorgen. De tuin is tevens het opstappunt van een uitgestrekt wandelnetwerk, een 22 km lang wandelpad – la Reine Blanche – welke over het platteland, door bosgebied en langs schilderachtige dorpjes voert.

Voor alle seizoenen!

Tevens loopt er een lange afstand fietsroute langs het huis. En paardenliefhebbers kunnen vanuit deze Hideaway hun hart ophalen, Margaux kan je perfect adviseren!

En dan de rest van de omgeving: je waant je in de tijd van de impressionistische schilders. Hier moet vast het woord pittoresk – schilderachtig – zijn ontstaan. Glooiende heuvels met steeds wisselende begroeiing al naar gelang het seizoen. Wolkenpartijen die elk moment van de dag veranderen. Kleine dorpjes met Middeleeuwse vakwerk huizen, een wirwar aan kleurige rozen die tegen hun weg tegen de muren vindt. Niet voor niets ligt een aantal van de ‘mooiste dorpjes van Frankrijk’ – dit is een officiële lijst – in de nabije omgeving van deze Hideaway. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld Lyons la Forêt een populaire weekend escape is voor de dandy’s uit Parijs, het is slechts 1,5 uur rijden vanaf de Franse hoofdstad is. Het dorpje Gerberoy – iets verder gelegen – is mijn favoriet!

Ook de lekkerbekken onder ons komen niets te kort, restaurants te keur – variërend van traditioneel tot eigentijds – maar wel iets verder gelegen dus een auto is essentieel.

Wat een bijzondere Hideaway is deze boerderij van Margaux en David! Verstopt in een verrassend en authentiek stukje Normandië met veel ruimte en natuur rondom. Een perfecte escape  – slechts 5 uur rijden vanaf NL – voor elk jaargetijde!

Kindvriendelijk
Romantisch
Bed & Breakfast
WiFi
Eco
Outdoor
Budget
Guesthouse
Eigenzinnig
Natuur
Actief
Dorp

St. Denis le Ferment, Normandië – Frankrijk