Suite Hotel Pincoffs
Vanaf € 105,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 105,- per nacht

Kleinschalig city hotel

Dit Rotterdamse hotel, gevestigd in een historisch douane kantoor, ademt nog steeds de sfeer van vervlogen tijden uit maar het is indrukwekkend gemixt met een eigentijds interieur. Kleinschalig, gastvrijheid en persoonlijk: een perfect city hotel!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Centraal gelegen op de Kop van Zuid, een nieuwe bruisende trendy wijk in Rotterdam, met spectaculair uitzicht over de nieuwe Maas ligt een prachtig monumentaal pand: Suite Hotel Pincoffs. Het gebouw dateert uit 1879 en is het vroegere douanekantoor waar de schepen hun goederen moesten aanmelden. Het is vernoemd naar zakenman, reder en politicus Lodewijk Pincoffs, die een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Rotterdamse havens heeft gespeeld. Hij runde tevens het toenmalige douanekantoor en had directiekantoor in het tegenovergelegen poortgebouw.

Local Hideaways Netherlands

Eigenaren Edwin en Karen, beiden oud-journalisten, waagden in 2002 een sprong in het diepe en creëerden een persoonlijk en klein luxe hotel in dit historische gebouw. Voor Rotterdam een unicum aangezien hier met name veel grote hotelketens vertegenwoordigd zijn. Het 17 kamers tellende Suite Hotel ademt nog steeds de sfeer van vervlogen tijden uit maar het is indrukwekkend gemixt met een eigentijds interieur.

Het idee van Edwin en Karen is in alle opzichten goed gelukt, niet alleen verblijf je in een prachtige entourage maar is het hotel ook heel persoonlijk en huiselijk. Niet het standaard concept maar er is juist heel goed gekeken naar wat gasten tegenwoordig belangrijk vinden tijdens hun verblijf. Knusse comfortabele kamers variërend van Comfort Rooms, Split Level rooms, Deluxe Rooms, Junior Suites tot Suites XL, bieden een verblijf voor verschillende budgetten.

Eigentijds gemixt met een sfeer van vroeger!

18-07-05-sil-pincoffs (1)

Even geen zin meer om de stad te verkennen? Een DVD en boeken bibliotheek biedt je de gelegenheid om te ontspannen op je kamer of in de bar van het hotel, in de koude maanden bij een knapperend houtvuurtje. Ook kan je zelf een lekker kopje koffie of kopje thee zetten op je eigen kamer. Het hotel is GreenKey gecertificeerd, het keurmerk voor bedrijven die serieus omgaan met zorg voor het milieu en daar een grote inspanning voor leveren. Dit betekent niet dat er aan comfort of luxe wordt ingeboet, integendeel: bij Suite hotel Pincoffs hebben ze juist een zeer goede balans gevonden. Het heerlijke biologische ontbijt wordt ’s ochtends vers en à la minute bereid en geserveerd in de prachtig lichte Living. Dit bevestigt nogmaals het gevoel: hier begrijpen ze hoe ze gasten in de watten moeten leggen!

Een heerlijk biologisch ontbijt!

Een citytrip Rotterdam kan ik je van harte aanbevelen. Wellicht heeft het te maken met het feit dat het grootste gedeelte van Rotterdam na de tweede Wereld oorlog opnieuw opgebouwd moest worden of dat het één van de grootste havens heeft ter wereld maar er is iets met deze stad, iets rauws en spannends wat bijna on-Hollands te noemen is. Deze Hideaway is dé perfecte uitvalsbasis. Maar zoals vaak het geval is moet je wel weten waar je zijn moet in zo’n grote stad. Komt dat even uit… de gastvrije medewerkers van dit hotel kunnen je precies vertellen waar de leukste hotspots zijn zodat er geen tijd verloren gaat aan dwalen en zoeken! Wanneer ga je?

Kindvriendelijk
Romantisch
WiFi
Trendy
Eco
Hotel
Stad
Bar

Rotterdam, Nederland