The Duke Hotel
Vanaf € 120,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 120,- per nacht

Kosmopolitische Hideaway

Wat een aanwinst voor Den Bosch is dit hotel, niet alleen de inrichting is prachtig en origineel maar vooral de ambitieuze ondernemersdrift van de jonge eigenaren en het personeel is onderscheidend. Een nieuwe stroming binnen de gevestigde orde met een kosmopolitische blik op het runnen van een hotel en oog voor details!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Ik neem je mee naar een stad met een naam die voor de meeste buitenlanders een echte tongbreker is… ‘s Hertogenbosch! Maar laat je hier vooral niet door afschrikken want dit is zo’n geweldige stad! En Mrs. Local Hideaways kan het weten want heeft 10 jaar in deze stad gewoond met heel veel sweet memories: voor het eerst samenwonen en ons eerste kroost geboren zien worden als absolute highlights. En dan te bedenken dat ik van boven de rivieren kom en er natuurlijk wel eerst een testfase bedongen werd alvorens ik mijn intrek nam in deze Brabantse stad !  En ja, ik werd echt wel ‘gepest’ met mijn uitspraak van ‘houdoe’ en mijn rollende ‘R’ ;-).

Local Hideaways The Netherlands

Den Bosch heeft alle ingrediënten voor een goede citytrip: een mooi oud stadscentrum met bijvoorbeeld de intrigerende Binnendieze en het pronkstuk de Sint-Jans Kathedraal. Daarnaast loop je zo het Bossche Broek in, een prachtig natuurgebied op steenworp afstand van het centrum. Maar vooral de gezellige sfeer in de binnenstad, die gedomineerd wordt door leuke, bijzondere winkeltjes en veel horeca maken Den Bosch tot een unieke plek. Want hier heerst op en top Brabantse gezelligheid en trekken jong en oud erop uit om zich te verpozen in de gezellige cafés en restaurants. Nu was het enige manco in Den Bosch het gebrek aan een echte Local Hideaway… want er waren wel genoeg hotels, maar die voldeden niet aan de onderscheidende maatstaven van Local Hideaways. Totdat ik las over een nieuw hotel!

Perfecte citytrip!

2015-09-03 18.51.33 HDR

De locatie van dit hotel is fenomenaal, tegenover de Sint-Jans Kathedraal, om de hoek bij de Parade (het grote centrale plein) en middenin het winkel/horeca hart van de stad. Het is even goed kijken waar je moet zijn aangezien er in hetzelfde pand ook een super-de-luxe sportschool huist en je even op een dwaalspoor gebracht wordt. Maar de heldere en tof vormgegeven bewegwijzering in het pand stuurt me meteen de goede kant op. Check in gaat snel en vlekkeloos en ik word meteen naar mijn kamer gebracht… de St Johns Suite. En toen werd ik stil. Want jeetje ik heb in al die 10 jaar Den Bosch de Sint Jans Cathedraal vaak gezien maar nog nooit eerder vanuit dit perspectief. Zo ontzettend cool, met recht een room with a view!

Room with a view!

De rest van de suite is ook zeer zeker noemenswaardig. Mooie kleuren en hoogwaardige stoffen bepalen de sfeer. Een prachtig ruim en comfortabel bed, een stylish zitje; toffe ruwe industriële elementen die na de renovatie onaangetast zijn gebleven, in dit pand huisde voorheen het postkantoor. En een enorm ruime badkamer met apart ligbad en een grote regendouche. Vooral in het oog springen de messing kranen, prachtig, en de speciaal door Floraa uitgezochte natuurlijke toiletartikelen. Hetzelfde geldt voor de inhoud van de minibar, geen standaard assortiment maar een keur aan heerlijke biologische hapjes en drankjes. Er is een Illy espressomachine aanwezig en je kunt je eigen thee zetten… altijd een plus! Ben je het fenomenale uitzicht zat dan kan je altijd nog  Netflix kijken op de televisie en er is een dockingstation om je favoriete muziek te beluisteren.

Nu zie ik je denken “ja die Mrs. Local Hideaways die krijgt natuurlijk altijd de mooiste kamer… en hoe zit het dan met de ‘standaard’ kamers?” Uiteraard zijn die ook gecheckt en zijn ook zeer zeker aan te bevelen want ze hebben eenzelfde, speciaal voor the Duke ontworpen, bed, een fijne badkamer met dezelfde toiletartikelen en messing kranen, televisie met Netflix, minibar, koffie&thee faciliteiten… maar zijn wat kleiner en hebben niet zo’n speciaal uitzicht als deze suite. Er zijn ook nog twee junior suites waarvan een met een balkon en een mega grote The Duke Suite waar je naast een aparte slaapkamer een ‘living’ hebt met kitchenette en rondom glas met een prachtig uitzicht over de stad.

Wat een aanwinst voor Den Bosch is deze Hideaway, niet alleen de inrichting is prachtig en origineel maar vooral de ambitieuze ondernemersdrift van de jonge eigenaren en het personeel  vind ik onderscheidend. Een nieuwe stroming binnen de gevestigde orde in Den Bosch die een kosmopolitische blik heeft op het runnen van een hotel en oog heeft voor details! Dit enthousiasme en deze geestdrift spat er vanaf!

Romantisch
Bed & Breakfast
WiFi
Trendy
Eco
Hotel
Stad

Den Bosch, Nederland