Verborgen Hideaway
Vanaf € 50,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 50,- per nacht

Verborgen Hideaway

Speciale waarschuwing… Ik heb een verborgen vallei gevonden in Turkije met een betoverende Local Hideaway. Voor je verder leest moet je me beloven dat je deze plek ècht niet doorvertelt! Dit is een Local Hideaway in de diepste betekenis van het woord. Wat er zeker toe bijdraagt is de omgeving, zo onbeschrijflijk mooi!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

De kust bij Fethiye en Öludeniz is wonderschoon maar wordt gedomineerd door grote resorts. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat hier ook Local Hideaways te vinden zijn. Des te groter is de  verrassing toen ik Öludeniz voorbij was en via een kronkelende weg met adembenemende uitzichten aankom  in het gehucht Kabak. Hier eindigt letterlijk de weg en moet ik de auto parkeren bij het ‘Last Stop’ Café. Jeetje wat is dit bijzonder en mijn hart maakt een sprongetje van kinderlijke nieuwsgierigheid en enthousiasme, zelden heb ik meegemaakt dat je de eindbestemming niet per eigen auto kan bereiken!  Ik moet overstappen in een lokaal 4×4 taxibusje die mij vervolgens de baai  in brengt naar deze super speciale Hideaway!

SONY DSC

Maar het wordt nog beter want het is alsof ik een soort sprookjeslandschap ben beland: prachtige bloemen, weelderig groen, turkoois blauwe libelles, dansende vlinders en bont gekleurde vogeltjes, indrukwekkende kalkstenen rotsen en in de verte de azuurblauwe zee. Dit type landschap associeer ik niet met Turkije maar met Azië. En dan bereik ik mijn onderkomen voor de komende dagen… de eerste campsite in deze Kabak Vallei. Maar ik ga niet kamperen want sinds sympathieke Ece en haar man 13 jaar geleden bij toeval op deze plek stuitten tijdens een vakantie en zo’n goede klik hadden met eigenaar Turan, besloten zij te blijven en hun leven om te gooien. Onder hun bezielende leiding is er hard gewerkt om deze Hideaway te veranderen in meer ‘boho chic’ met huisjes van sloophout, comfortabele bedden, airco en eigen badkamer.  Een geweldige bar/lounge/terras/restaurant/bibliotheek gedeelte werd met natuurlijke materialen en een hoop creativiteit omgeturnd in een fantastische ‘hangout’ met een 180 graden uitzicht op de indrukwekkende omgeving.

Sprookjesachtige natuur!

Local Hideaways Turkey

Ik sliep tijdens mijn verblijf in het ‘Libra’ huisje, met een eigen terras met uitzicht op zee en de majestueuze rotspartijen aan de andere kant welke door de dag heen voortdurend van kleur lijken te veranderen. Verwacht hier niet een super-de-luxe onderkomen, dat is het niet maar het is zeer comfortabel en je gaat hier voor de ervaring. En die ervaring is wat mij betreft uniek!  Doordat je zo geïsoleerd zit is alles ‘homemade’ en dat betekent dat er zoveel ziel in deze plek zit. De huisjes zijn bijvoorbeeld met veel liefde en inzet gemaakt. Er is nu ook een aantal nieuwe bamboehuisjes. Maar ook veel van de decoratie is zelfgemaakt. En uiteraard het eten… het ontbijt is al heerlijk maar wacht maar tot het diner, in buffet vorm worden de heerlijkste verse gerechten gepresenteerd. Ik heb geen avond hetzelfde gegeten. Bedenk dat alles de vallei ingebracht moet worden of zelf verbouwd… dit betekent dat dit niet een heel goedkope plek is.  Daarnaast werken hier de meest vriendelijke en toegewijde mensen, zoals bijvoorbeeld Emir and Hakan, die bijdragen aan de goede sfeer.

Zoveel ziel in deze plek!

Deze Hideaway is ideaal om tot rust te komen of inspiratie op te doen. Geregeld worden er ook yogalessen gegeven. De omgeving leent zich uitstekend voor een stevige wandeling – Kabak Vallei ligt aan het Lycische pad, het eeuwenoude wandelpad dat zich 500 km uitstrekt langs de Lycische kust.  Zo kan je een prachtige wandeling maken naar een nabijgelegen waterval. Maar ook het strand met kristalhelder water ligt voor de deur, slecht 5 minuten lopen.

Misschien vinden jullie mij iets te idealistisch, maar wat is het gaaf dat er nog zulke oprechte plekken bestaan als deze…  en wat mij betreft perfect in balans: niet te zweverig of te alternatief maar juist ook stijlvol en kwalitatief.  Een Local Hideaway in de diepste betekenis van het woord. Wat er zeker toe bijdraagt  is de omgeving, zo onbeschrijflijk mooi… tenslotte is het ‘all about location’! Ik hoop zo dat de ‘warriors’ van de Kabak vallei deze plek kunnen beschermen want dat is het meer dan waard!

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
Eco
Outdoor
Digital Detox
Budget
Strand
Bar
Eigenzinnig
Natuur
Actief

Kabak vallei, Fethiye, Turkije