Casa Opala
Vanaf € 170,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 170,- per nacht

Vakantiehuis voor foodies

Een prachtig en comfortabel huis in Olhão: een gezellig vissersdorp in de Oostelijke Algarve. Een foodies paradijs aangezien de eigenaren graag hun passie voor lekker eten en drinken willen delen: alle ingrediënten om heerlijke lunches over te laten lopen in diners en lange lome avonden met bijpassende wijn. La Dolce Vita in Portugal!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Er waait een nieuwe wind door Olhão! Dit vissersdorp gelegen in het ‘off the beaten track’ gedeelte van de Portugese Algarve (ten oosten van Faro) heeft prachtige oude verlaten panden die momenteel nieuw leven ingeblazen worden. Ik had mijn eerste kennismaking met Olhão ruim een jaar geleden, ik logeerde toen in het enorme huis van Tara en Jonathan. Al eerder was ik in dit voor mij favoriete gedeelte van de Algarve geweest maar op een of andere manier was ik nooit in Olhão terecht gekomen. Gelukkig kwam daar verandering in want dit is zo’n toffe plaats.

Local Hideaways Portugal

Niet voor iedereen want het is geen gelikte badplaats, nee je hebt eerder het idee dat je in de medina (oude stadskern) van een Marokkaanse stad beland bent: smalle steegjes, kubistische panden waarvan er veel in verval zijn omdat de bewoners overleden zijn en de erfgenamen met de noorderzon vertrokken zijn. Prachtige oude deuren en afgebladderde verf op de muren zijn de stille getuigen van wat ooit het pronkstuk van de straat geweest moet zijn… ik houd ervan. Maar dit dorp herbergt ook verborgen restaurantjes waar de kakelverse vis gegrild wordt op de barbecue in de aanpandige garage én de grootste markthallen van de wijde omgeving waar je naast de verse vis ook de seizoenen aan je voorbij ziet komen op de groente- en fruit afdeling. Vooral op zaterdag als er ook nog een ‘farmers market’ buiten is – the place to be. En dan heb ik het nog niet over de meest fantastische uitgestrekte stranden gehad, ook hier moet je wat moeite voor doen want die zijn bereikbaar per ferryboot en zijn onderdeel van het prachtige natuurgebied Ria Formosa.

Olhao is een ruwe diamant!

Local Hideaways Portugal

Zo vielen Richard en Matthias een aantal jaren geleden ook als een blok voor Olhão, een plek die nog niet zo platgetreden en overdreven hip was. Hier konden zij zich terugtrekken van hun hectische catering bestaan in Amsterdam maar hoefden zij hun passie voor food niet te laten varen.

Heerlijk huis!

En zo werden een paar bezoekjes uiteindelijk ‘serious business’ want ze kochten een oud vervallen pand en gingen aan de slag om er een modern droomhuis van te maken. Maar Richard en Matthias zijn doorzetters en perfectionisten dus werden kosten nog moeite gespaard om dit huis heerlijk leefbaar te maken voor 4/5 personen.

Local Hideaways Portugal

Ik had het genoegen om 2 nachtjes in deze casa te verblijven en ik wilde eigenlijk niet meer weg! Wat een compleet, mooi gestyled en gezellig huis. En er is zo goed nagedacht over de ruimtes… want in dit soort huizen is het beneden koel, dus daar zijn ook de twee slaapkamers (elk met eigen ruime badkamer – inclusief perfecte regendouche) gesitueerd. De bedden slapen trouwens overheerlijk! Ook is er nog een kleine zithoek maar het gezellig samenzijn doe je vooral op de eerste verdieping! Hier is het hart van het huis, de grote open keuken met eettafel en een terras met wederom een eettafel. En dat deze jongens foodies zijn dat zal je weten… jeetje wat een compleet ingerichte keuken, hier is werkelijk aan alles gedacht! Ik vond het een feestje om er gebruik van te maken want ik houd enorm van koken (en lekker eten ;-)). Je inkopen doe je op de markt en bij de door Matthias en Richard speciaal aanbevolen adresjes (dat brood!!!) en vervolgens kan het kokkerellen beginnen….

Een plek voor foodies!

Met als resultaat heerlijke lunches die overlopen in diners en lange lome avonden met bijpassende Portugese wijn kan ik je zeggen! En als je uitgetafeld bent dan verplaats je je naar het fijne dakterras met uitzicht over de daken van Olhão. Een verfrissende duik kan tussendoor in de ‘plunge pool’!  Je vergeet bijna de deur uit te gaan… maar dat is ook zonde want de mooie stranden en het Rio Formosa Natuurpark liggen vlakbij. En ben je nu niet zo’n kok of heb je geen zin om te koken, no worries, er ligt een uitgebreide lijst met aanbevelingen op je te wachten…

Matthias en Richard hebben la Dolce Vita naar Olhão gebracht en ze zijn nog niet van plan om dit heerlijke leventje op te geven… integendeel, ze willen dit met nog veel meer mensen delen want er staat een nieuw te renoveren pand in Olhão in de planning, hier moeten 4 huizen gerealiseerd worden…. dat belooft wederom veel goeds, ik kan niet wachten!

Kindvriendelijk
Romantisch
Keuken
Zwembad
WiFi
Trendy
Foodie
Vakantiehuis
Strand
Appartement
Dorp

Olhao, Algarve, Portugal