Cases de Son Barbassa
Vanaf € 198,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 198,- per nacht

Luxe Agroturismo

Deze prachtige eeuwenoude finca is gelegen op een 100,000 m2 landgoed aan de nog relatief onbedorven oostkant van Mallorca. Deze Local Hideaway onderscheidt zich door een eigentijdse kijk op het traditionele agroturismo en is een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van het goede Spaanse leven!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

De laatste Local Hideaway die ik bezoek op Mallorca is gelegen aan de oostkust van dit veelzijdige eiland. Deze omgeving is nog relatief onbedorven en hier vind je een keur aan ‘Calas’: tussen de rotsen verborgen baaitjes met fijne zandstrandjes. Maar er zijn ook mooie oude vestingstadjes te vinden aan deze kant van het eiland, bijvoorbeeld Capdepera met zijn 14e eeuwse burcht vanwaar je een prachtig uitzicht hebt en zelfs bij helder weer het eiland Menorca ziet liggen. Ook het nabij gelegen Artá is een bezoekje meer dan waard.

Local Hideaways Mallorca

Net even verscholen in het binnenland, grenzend aan het National Park Llevant, bezoek ik een prachtige Agroturismo. Het landgoed van 100,000 m2 is begroeid met een indrukwekkende hoeveelheid amandel-, olijf en Johannesbroodbomen. Na een kort ritje over smalle landweggetjes bereik ik het hoofdgebouw: een eeuwenoude finca.

Prachtige oude finca!

Local Hideaways Mallorca

Bij binnenkomst wordt ik aangenaam verrast door het interieur, want anders dan de buitenkant doet vermoeden is het hier licht, strak en modern, met knusse hoekjes… wat een mooi contrast is er hier aangebracht tussen ‘oud en nieuw’.  Ditzelfde geldt voor de kamers, er zijn 16 verschillende verblijven en ik slaap in 1 van de 2 suites. Een ruime lichte kamer met 2 vertrekken, een meer dan comfortabel bed en een ietwat kleine badkamer met hydromassagebad. Er bevinden zich uiteraard verschillende kamers in dit pand – variërend van standaard tot double superior, verschillend in grootte en sommige zelfs met een eigen terras.

 

Ruime en lichte kamers!

In een iets verder van het hoofdgebouw gelegen nieuwe vleugel vind je nog de moderne junior suites, deze hebben net even wat meer privacy, een mooi terras en een ruime luxe badkamer. Ook is er nog een huis gelegen aan de andere kant van het landgoed, met nog een aantal kamers, deze is zeer geschikt om gezamenlijk met vrienden en/of familie te boeken. Er is zelfs een eigen zwembad bij dit huis aanwezig.

Paradepaardje van deze Hideaway is het eigentijdse restaurant waar de heerlijkste gerechten worden bereid en je geniet van een avond ‘fine dining’. Ook de wijnkaart is zeer uitgebreid en vermeldt een ruim aanbod lokale Mallorcaanse wijnen. Ik had het genoegen om een speciale ‘Spijs en wijn avond’ mee te maken waar ik kennis maak met het oudste wijnhuis op Mallorca: Bodegues Ribas. Een leerzame, gezellige en vooral ook heerlijke avond met gerechten uit de keuken van Cases Son Barbassa begeleid met de wijnen van Bodegues Ribas. Hier ontmoet ik ook eigenaar Joan, die gepassioneerd verteld over zijn landgoed, ik moet vooral ook de amandelen en de zachte olijfolie proeven… beiden niet te versmaden!  In alles merk je dat hij enorm oog heeft voor detail en dat is ook iets wat zeer zeker opvalt en het verschil maakt bij deze prachtige Local Hideaway.

En dan heb ik je nog niet verteld over het ruime buitenzwembad met rondom ‘Balinese ligbedden’ waar het zo fijn toeven is, of de jacuzzi en de massagemogelijkheden…. Deze Hideaway onderscheidt zich door een eigentijdse kijk op het traditionele agroturismo en is een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten. Dat doe ik dan ook met volle teugen en als ik onder genot van een glaasje cava op het terras de zon zie onder gaan en de lucht rood kleurt dan mijmer ik dat ik toch echt de allerfijnste baan heb die ik me maar kan bedenken… Psst, don’t spread the word ;-)!

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
Zwembad
WiFi
Foodie
Wellness
Hotel
Super-de-luxe
Strand
Bar
Natuur

Mallorca, Spanje