Vanaf € 77,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 77,- per nacht

Design Hideaway

Mijn nieuwe ‘home away from home’ in de trendy Foz do Douro wijk in Porto. Een prachtig gebouw waar oud en nieuw perfect zijn geïntegreerd. Het eigentijdse minimalistische design vermengt zich natuurlijk met de warme persoonlijkheid van de medewerkers en maken deze Hideaway een goede basis om Porto en omgeving te verkennen.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Al jaren heb ik een zwak voor Porto. Deze stad in het noorden van Portugal is een ruwe diamant en is niet te vergelijken met Lissabon, het zijn absolute tegenpolen. Ook vind je er wat minder toeristen dan in de hoofdstad. Lange tijd had ik een heerlijke Hideaway in het centrum maar helaas is deze vorig jaar verkocht. Het werd dus tijd voor een nieuwe stek! Niet al te moeilijk want Porto is volop in beweging. Er waait een enorme creatieve wind door de stad en veel jonge mensen starten er een eigen business op.

Local Hideaways Portugal

En niet alleen in het stadscentrum, want bijvoorbeeld Foz do Douro is de place to be. In deze wijk zijn veel jonge stellen zich gaan settelen…. meer ruimte en betaalbare woningen. Dit laatste is inmiddels niet meer het geval want Foz is hip en happening en je woont er nu op stand met torenhoge huizenprijzen. Foz ligt aan de monding van de Douro, daar waar de rivier de zee ontmoet en hier vind je dan ook Porto’s beste stadsstranden. Van oudsher is deze buurt de oude vissersbuurt. Dit is ook nog te zien als je wat meer door de achtergelegen straatjes doolt. Ook aan de kade vind je ook genoeg verwijzingen: opgestapelde netten en aangelegde boten. En de prachtige verborgen vuurtoren São Miguel-o-Anjo uit de 16e eeuw en de Felgueiras vuurtoren verwijzen naar de hoogtijdagen van de vissermannen van Foz.

Foz is hip & happening!

Local Hideaways Portugal

Jonge architecte Luísa groeide op in deze wijk en heeft Foz in de loop der tijd zien veranderen. Samen met haar familie had ze sterk het gevoel dat ze het ‘Foz’ gevoel moesten bewaren en delen. Dit ideaal kwam, hoe kan het ook anders in een architecten familie, samen in een monumentaal pand. Moeder Luísa ontwierp een samensmelting tussen het oude pand aan de voorkant en een gloednieuwe constructie aan de achterzijde en creëerde zo een eigentijdse bed & Breakfast met 8 kamers, gerund door Luísa samen met haar tante Francisca… it’s a family affair.

It’s a family affair!

Local Hideaways Portugal

Ik bezoek deze Hideaway op een ideaal moment, het is prachtig weer en er wordt volop gerecreëerd op de lange boulevard die langs de monding van de Douro zich uitstrekt tot aan de haven van Matosinhos.  Maar natuurlijk moet er eerst ingecheckt worden! Wat een warm welkom, ik had eigenlijk niet anders verwacht want zo ken ik de Portuense (inwoners van Porto) en de Noord-Portugezen: super gastvrij! Het pand is prachtig en oud en nieuw is perfect met elkaar verweven. De kamers zijn ruim en licht met minimalistisch design, erg smaakvol. Comfortabele ruime bedden zorgen voor een heerlijke nachtrust na een dag citytrippen. De kamers aan de voorkant hebben uitzicht op de Douro en de zee en aan de achterkant op de tuin! Jawel, een verrassing aan de achterzijde! Koffie en thee is beschikbaar en ’s ochtends wordt in de ietwat kale ontbijtruimte een fijn ontbijtje geserveerd met onder andere heerlijk verse baksels van Francisca. Ook zijn er een tweetal fietsen beschikbaar voor de gasten – wie het eerst komt die het eerst maalt. Anders raad ik je zeker aan om fietsen te huren want je stapt zo voor de deur op.

Verken op de fiets de stad!

Ik kies ervoor om deze keer – ik heb tenslotte maar 24 uur – in de buurt te blijven. Het oude centrum ken ik wel dus ik neem de ferryboot en steek de Douro over naar Afurada voor een heerlijke lunch met verse vis van de bbq. Weer terug verken ik Foz op de fiets, onderweg genoeg leuke tentjes voor een pitstop: van een hippe strandtent tot een authentieke kiosk met terras in het park en van trendy kledingwinkels tot delicatessenwinkels om van te watertanden. En uiteraard zijn er toeristen maar vooral ook veel Portuese wat er voor zorgt dat er een heerlijk local sfeertje hangt. Vooral ook ’s avonds, want de meeste toeristen zijn dan weer terug naar het oude centrum en de voertaal in de keur aan goede restaurants is Portugees. Zeker als ook nog eens Porto die avond landskampioen voetbal wordt… je begrijpt het bleef nog lang onrustig in de stad!

Wat een heerlijke vondst is deze Hideaway, mijn nieuwe home away from home in Porto!

Kindvriendelijk
Romantisch
Bed & Breakfast
WiFi
Trendy
Strand
Stad
Guesthouse
Eigenzinnig

Porto, Portugal