Vanaf € 130,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 130,- per nacht

Grieks paradijsje

een verborgen parel op het verrassende eiland Andros waar eigenaresse Nelly er alles aan doet om het haar gasten naar de zin te maken. Een plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Wordt dit ook jouw ‘happy place”?!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Slechts 2 uur varen met de ferryboot vanaf het vaste land kom je op Andros… ik had eerlijk gezegd nog nooit van dit eiland gehoord alvorens ik mijn trip naar Griekenland plande. En dat klopt ook wel want dit is het eiland van de Grieken, vooral welvarende Grieken uit Athene die hier hun buitenhuizen hebben. En ondanks het hoogseizoen is het qua drukte hier prima te doen en vier je vakantie tussen de Grieken.

Local Hideaways Ktima Lemonies Greece (14)

Ruim 11 jaar geleden vielen Nelly, voormalig politica, en haar man Michaelis, architect, als een blok voor de ruïne van een oude boerderij… de plek voelde als thuis en ze zagen zoveel mogelijkheden om de vervallen overblijfselen om te toveren tot en comfortabel landgoed… hun eigen ‘happy place’, een buitenverblijf waar ze gasten als vrienden ontvangen. Er werd nieuw leven geblazen in de oude stallen en boerderij maar ook werd het land op organische wijze bewerkt en veel energie gestopt in het kweken van fruitbomen, druiven, groente etc. Het resultaat is een verborgen oase… vlakbij Chora, de hoofdstad van het eiland.

Verborgen oase!

Local Hideaways Ktima Lemonies Greece (7)

Deze Hideaway is een klein paradijsje met slechts 4 huisjes/kamers! Perfect gelegen op het eiland zodat je met je huurauto (zeker aan te bevelen!) dit geweldige eiland kan verkennen. Andros leent zich namelijk uitermate goed voor ontdekkingstochten: een uitgebreid netwerk aan wandelpaden, verborgen stranden, sprookjesachtige dorpjes… het heeft het allemaal. Nelly kent het eiland super goed en is de perfecte gastvrouw die je naar de juiste plekken wijst. Daarnaast kent ze de beste taverna’s en restaurants en reserveert ze graag haar favoriete tafel voor je zodat je daar geen omkijken naar hebt. Taverna Nona bijvoorbeeld, mijn persoonlijke favoriet, of Skalakia ook een aanrader!

Veelzijdig eiland!

En nadat je op pad bent geweest is het heerlijk thuiskomen bij deze Hideaway want in de tuin tussen de citroenbomen en de bedwelmende geur van bloeiende jasmijn kan je perfect relaxen met een boek of je neemt een verkoelende duik in het zwembad. Yoga beoefen je in de speciale sala of je boekt een heerlijk ontspannende massage. De huisjes/kamers zijn zeer comfortabel ingericht met goede kwaliteit bedden (goed) en heerlijke doucheproducten. Er is elke dag fris drinkwater en thee/koffie op de kamer en je wordt ’s ochtends verwend met een fantastisch uitgebreid ontbijt, zoveel zorg en aandacht is hier aan besteed, uiteraard met vers fruit en producten uit eigen tuin!

Kortom dit is een verborgen parel op het verrassende eiland Andros waar eigenaresse Nelly er alles aan doet om het haar gasten naar de zin te maken. Een plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Wordt dit ook jouw ‘happy place”?!

Romantisch
Bed & Breakfast
Zwembad
WiFi
Eco
Outdoor
Guesthouse
Natuur
Actief

Andros, Griekenland