Michelberger Hotel
Vanaf € 75,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 75,- per nacht

Favoriete Hideaway

Deze Hideaway is de belichaming van Berlijn: een creatieve, sociale, alternatieve, moderne smeltkroes. Geen standaard hotel maar een project van vrienden en gelijkgestemden die hun ideeën gestalte hebben gegeven.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Ik kan mij geen andere stad voorstellen waar deze Hideaway zo op zijn plek is als in Berlijn. Dit hotel is de belichaming van Berlijn: een creatieve, sociale, alternatieve, moderne smeltkroes. Geen standaard hotel maar een project van vrienden en gelijkgestemden die hun ideeën gestalte hebben gegeven. Dit alles met een onbegrensde creatieve vibe en onder bezielende leiding van Tom en Nadine. En wat hebben ze het goed voor elkaar, heel oprecht en organisch, niet een vooraf bedacht concept. Geen dure marketing en reclame bureaus die hier aan de slag zijn maar een creatief team dat ‘carte blanche’ heeft. Er wordt hier op basis van gelijkwaardigheid gewerkt en dat merk je aan alles. De medewerkers voelen zich deel van de ‘Michelberger familie’ en zijn enorm toegewijd, heel bijzonder!

Local Hideaways Berlin

Bij binnenkomst stap je meteen de woonkamer binnen van het hotel: een enorme loungeruimte met boekenkasten en luie banken. Deze staat in verbinding met de bar waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht kan voor een lekkere koffie, een hapje of een borrel. De grote binnenplaats is in de zomermaanden een fijn terras. Daarnaast hebben ze nog een fantastisch restaurant waar je een avond lang kan tafelen en creatieve kleine gerechtjes deelt.

Mijn favoriet in Berlijn!

Jonathan Tuckey Design - Michelberger Hotel

En dan de kamers… geen een is er hetzelfde en is met zoveel creativiteit ingericht. Zo sliep ik in een loftkamer met een ruim tweepersoonsbed op de vide en een bank beneden die omgeturnd kan worden in een extra slaapplaats. En bovendien een perfecte power douche! Maar er zijn ook kamers waar je met je gezin of met je vrienden kan slapen… variërend van 4 bedden (‘The Band Room’) tot 6 bedden, twee badkamers en een enorme tafel (‘The big one’). Voor een romantisch nachtje voor twee is er nog de ‘Cosy Room’. Maar er is meer: zo zijn er ook nog een aantal thema kamers: de ‘Chalet Room’; de ‘Gold Room’; de ‘Library’ of ‘Room with a view’.  Allemaal met comfortabele bedden en een goede douche, sommigen zelfs met bad en bovenal een unieke creatieve inrichting! En de nieuwste aanwinst… de prachtige en wat luxere Overlook en Hideout kamers. Het kan zomaar zijn dat het er volgende week weer anders uitziet, zo werkt het namelijk bij Michelberger: niets is te gek en onmogelijk. Zo waren er toen ik was twee kamers omgebouwd tot pop-up bierbar waar het WK voetbal gekeken kon worden! En trouwens, vergeet ook vooral niet het geweldige ontbijt over te slaan, zo lekker!

Een kamer voor iedereen!

Het zijn bij bij dit hotel ook weer de details die het verschil maken, van het eigen kokosnootwater die ze in cool vormgegeven blikjes serveren (the Fountain of Youth); verrassende deuren in de multifunctionele ruimtes, tot aan de muziek op het toilet van het restaurant: hilarisch, het “Drink the coconutwater” deuntje zit nog steeds in mijn hoofd terwijl ik uit de herentoilet Duitse voetbal Schlagers hoorde komen! Dit soort dingen zorgen voor een glimlach op je gezicht. Daarnaast wordt er hier voortdurend iets georganiseerd: een feest; een tentoonstelling; etc. Het ‘events’ team zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is in dit hotel. Zo typerend voor het onconventionele Michelberger Hotel! Je voelt je hier heel snel thuis want het is geen hotel voor overdreven hipsters maar voor mensen die jong van geest en ‘openminded’ zijn… Deze favoriete Hideaway is een unieke plek in een unieke stad! Berlin is calling… wanneer mag ik weer?!

Kindvriendelijk
Restaurant
WiFi
Trendy
Foodie
Eco
Hotel
Stad
Bar
Eigenzinnig

Friedrichshain – Berlijn, Duitsland