Mount Totumas
Vanaf € 100,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 100,- per nacht

Unieke Ecolodge

Natuurliefhebbers opgelet! Deze plek is uniek en niet te missen! De hoogstgelegen Eco Lodge in Panama bevindt zich boven het bladerdak van een enorm nevelwoud. De sfeer is er heel relaxt en het is de perfecte basis om de betoverende omgeving van het woud te verkennen op zoek naar al zijn schatten, bijzondere vogels, dieren en insecten.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Nee, je kunt hier echt niet met eigen vervoer komen… tenzij je een 4×4 terreinwagen hebt, verzekerde eigenaar Jeffrey mij in de correspondentie vooraf. En dat blijkt! Want nadat ik opgepikt ben in Volcán door de vaste taxichauffeur van de hideaway wacht mij een heftige rit de bergen in over rivierbeddingen en losse keien, met als einddoel de hoogst gelegen, op 1900 meter, Eco Lodge in Panama… en ik realiseer mij direct: al had ik een 4×4 gehad dan was mij dit nog niet gelukt! De toon was gezet, dit gaat een fantastisch avontuur worden!

Local Hideaways Panama

Onderweg, maar vooral bij aankomst op mijn eindbestemming ben ik stil: ik ben overweldigd door hetgeen ik om mij heen zie: het lijkt wel of ik in een sprookjeswereld beland ben. Ik zie zoveel kleuren groen en ik hoor vogels waarvan ik geen flauw idee heb waar ze zich verstopt hebben. De mistflarden die voorbij trekken zorgen voor een mysterieus sfeertje en bevestigen mijn locatie: nevelwoud. Wow! De ligging van deze Local Hideaway is echt een van de meest spectaculaire die ik ooit gezien heb, bovenop een berg met een eindeloos uitzicht over de boomtoppen van het nevelwoud.

Hoogstgelegen ecolodge van Panama!

Local Hideaways Panama

Ik maak kennis met Jeffrey en zijn vrouw Alma. De Amerikaanse ecoloog  Jeffrey wist al vroeg in zijn jeugd dat hij in de natuur wilde wonen, nog specifieker: in het nevelwoud. Zijn vrienden lachten hem uit… maar hij is de lachende derde want zijn droom is werkelijkheid geworden en hij bezit nu een gigantisch groot nevelwoud! De Lodge is een gezellige ruimte met rondom glas en 3 kamers op de begane grond en 2 ruimere suites, ook geschikt voor gezinnen, op de eerste verdieping. Je begrijpt dat je hier niet even snel wat boodschappen in de buurt kan doen dus  sla je ‘basics’ in voordat je hier arriveert. Maar verder kom je aan eten en drinken hier niets te kort want er wordt heerlijk gekookt en er is een ruime keus aan drankjes. Wil je meer privacy of reis je met een grotere groep of gezin dan kan je ook nog een supergave cabin huren, deze is volledig ingericht op ‘selfcatering’ en staat wat verder van de Lodge vandaan. Ook zijn er voor budget reizigers basic kamers in de homestead.

Verschillende overnachtingsmogelijkheden!

Local Hideaways Panama

De relaxte sfeer bij deze Hideaway wordt versterkt door een aantal vrijwilligers die hier een tijd verblijven en die helpen in de keuken, met klusjes etc… het is een hechte familie. Zo ga ik de volgende dag op pad met Kevin en Sierra. Gehuld in een passende outfit voor de ‘jungle’ en met een verrekijker om de nek, vertrekken we het nevelwoud in en lopen een van de vele wandelroutes die uitgezet zijn in de omgeving van de Lodge. Wat voel ik mij hier mijn element… als een echte ‘jungle jane’ sluip  ik op grote rubberlaarzen door het woud en houd mijn oren en ogen goed open om ‘wildlife’ en ‘vogels’ te spotten. Bingo, een ‘Bellbird’, onmiskenbaar te herkennen aan zijn geluid, en naar blijkt een ‘regular’ daar. Helaas geen brulapen, die hadden we gelukkig wel al die ochtend door de telescoop gespot vanuit de Lodge.

Spot de Quetzal!

Maar hoog op mijn wensenlijst stond een andere vogel: de Quetzal! Lang geleden in Costa Rica niet gelukt om deze te zien en de verwachtingen waren dus nu hooggespannen. Yes! Na een fantastische wandeling onder de bezielende leiding van Kevin en Sierra zien wij opeens in de verte op een tak deze bijzondere vogel… en wat een geluk, mijn dochter spot ook nog eens op een tak ernaast het vrouwtje, ‘my lucky day’! Wellicht denk je nu wat een hoop gedoe om een vogel maar ik kan je zeggen dat dit exemplaar echt de moeite waard is ;-).

De resterende dagen maak ik nog vele andere wandelingen en geniet van deze feeërieke omgeving. Het is ook heerlijk om wat te hangen in de Lodge (zeker ook als het een keer regent… het is tenslotte een nevelwoud), met een boek of postend bij de vele bakjes suikerwater die een bonte verzameling kolibries aantrekken. Een praatje met de vrijwilligers en andere gasten maken het er alleen maar gezelliger op en het is fascinerend om te zien hoe begaan Jeffrey is met de natuur om hem heen en ik ben onder de indruk van al zijn kennis. Hij showt ons tevens  zijn bijzondere collectie nachtvlinders en motten waarvoor biologen en naturalisten van over de hele wereld komen om deze te bekijken.

Ik geniet met volle teugen en het stemt me echt verdrietig om deze bijzondere ecolodge te verlaten… want ik heb over de hele wereld gereisd maar deze plek is écht uniek. Ik neem afscheid van nieuwe vrienden, neem me voor om hier snel terug te keren… en ik hoop van ganser harte dat het Jeffrey en Alma lukt om dit paradijselijke stuk natuur te behouden!

Kindvriendelijk
Restaurant
Eco
Outdoor
Digital Detox
Budget
Guesthouse
Eigenzinnig
Natuur
Actief
Ecolodge

Volcán, Panama