Vanaf € 150,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
<
vanaf € 150,- per nacht

Stadshotel met Grandeur

Deze Hideaway is een monumentaal pand met enorme grandeur: het oude Stadtbad – openbaar bad – daterend uit 1902. In 2011 grepen de eigenaren van het achterliggende talencentrum de kans om het bad in ere te herstellen en het pand nieuw leven in te blazen. Het gebouw ademt nog de nostalgische sfeer van begin vorige eeuw maar heeft alle moderne wensen slim geïntegreerd. De verschillende kamers (waaronder ook familiekamers en appartementen) zijn heel comfortabel en er is aan kleine details gedacht.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Altijd fijn om weer terug te zijn in Berlijn… ik hou zo van deze stad! Ditmaal bezoek ik twee Hideaways, in verschillende wijken van de stad. In beide gevallen is het een bijzonder en historisch gebouw welke is omgetoverd tot een fantastisch hotel.

Allereerst verblijf ik in de wijk Prenzlauer Berg. Deze voormalig Oost-Berlijnse wijk heeft veel mooie monumentale panden die niet verwoest zijn tijdens de tweede wereldoorlog en alleen een opknapbeurt nodig hadden. De buurt is inmiddels vooral heel populair bij yuppen en hippe jonge gezinnen. Er is veel leuke horeca, winkeltjes en het is een fijne wijk om rond te struinen.

Local Hideaways Berlin (2)

Ik bezoek hier een monumentaal pand met enorme grandeur, het oude Stadtbad – openbaar bad – daterend uit 1902. In 2011 grepen de eigenaren van het achterliggende talencentrum de kans om het bad in ere te herstellen en het pand nieuw leven in te blazen. Een enorme uitdaging met als resultaat een prachtig hotel met een enorm indoor zwembad welke ook getransformeerd kan worden tot ‘multi-purpose’ feestzaal. Het gebouw ademt nog de nostalgische sfeer van begin vorige eeuw maar heeft alle moderne wensen slim geïntegreerd. De verschillende kamers (waaronder ook familiekamers en appartementen) zijn heel comfortabel en er is aan kleine details gedacht. Zo ligt er bijvoorbeeld een iPad met daarop alle restaurant en sightseeing aanbevelingen vermeld, super!

Een gebouw met grandeur!

Het ontbijt is in de oude elektriciteitscentrale aan de achterkant van het pand en is een waar feestje! De perfecte start van de dag! Ook is er nog een kleine cocktailbar en bij het zwembad is er een sauna.

Het personeel is supervriendelijk en behulpzaam… kortom deze bijzondere Hideaway kan ik van harte aanbevelen en is een perfecte aanwinst voor de collectie!

Kindvriendelijk
Restaurant
WiFi
Wellness
Hotel
Stad
Bar
Actief
Appartement

Berlijn, Duitsland