Quinta do Vallado
Vanaf € 150,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 150,- per nacht

Wijnhotel 2.0

Dit wijnhotel 2.0 is gelegen in de betoverende Douro vallei. Je verblijf hier is een echte belevenis met bekroonde wijnen, gastronomisch eten, heerlijke comfortabele kamers en een prachtige omgeving… de perfecte plek om op het goede leven te proosten!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

‘Betoverend’ is het woord dat vaak gebruikt wordt om de Douro vallei te beschrijven. Vernoemd naar de rivier de Douro – de levensader van dit gebied – die uitmondt in de Atlantische Oceaan bij Porto: het noorden van Portugal. Hier vind je prachtige routes die je langs lieflijke dorpjes voeren en waar de tijd stil heeft gestaan. Je slingert met de rivier mee en wordt telkens weer verrast door een prachtig vergezicht. Maar het meest bepalend hier in het landschap is de enorme hoeveelheid wijnranken, gesitueerd tegen de glooiende heuvels langs de rivier…. zover je maar kunt kijken. Deze zijn eigendom van de mooiste wijnhuizen en er wordt hier niet alleen de lekkerste wijn geproduceerd maar uiteraard ook port! Het was dan ook voor de hand liggend om tijdens mijn bezoek aan dit gebied te overnachten op een wijndomein. Maar er zijn er veel… welke te kiezen?!

Local Hideaways Portugal

Ik stuitte op deze Quinta, een van oudste (uit 1716) en beroemdste van de Douro vallei. Dit familiebedrijf is zeer vernieuwend en probeert zijn tijd vooruit te zijn met niet alleen de productie van hun wijnen maar ook in hun marketing. In 2009 openden zij een geheel vernieuwd, state of the art, domein en zette daarmee de trend voor de regio. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt want de spannende combinatie tussen ‘oud en nieuw’ is ook geïntroduceerd in het hotelgedeelte van Quinta do Vallado. Vanaf 2005 kon er namelijk al geslapen worden in de oude Quinta, 5 kamers, maar vanaf 2012 is er ook een compleet nieuw gedeelte onder moderne architectuur gebouwd met 8 kamers. Een wijnhotel 2.0 was geboren.

Combi van oud & nieuw!

Local Hideaways Portugal

Ik kan je dit hotel dan ook van harte aanbevelen, het is echt een ervaring. Allereerst zijn de kamers prachtig, ruim en meer dan comfortabel. Ik verbleef in het nieuwe gedeelte van het hotel, gesitueerd in een strak modern vormgegeven gebouw opgetrokken uit regionale leisteen. Niet alleen de kamers zijn mooi vormgegeven, er is vooral ook heel veel aandacht besteed aan de gemeenschappelijke ruimtes. Zo is er een enorme living met luie banken, mooie design stoelen en meerdere open haarden voor de koudere dagen. Maar je kunt jezelf ook terugtrekken in de bibliotheek.

De Douro kabbelt voor de deur!

Local Hideaways Portugal

Prefereer je authentiek boven modern dan raad ik je aan een kamer te boeken in het naastgelegen oude pand waar je 5 prachtige klassieke kamers treft en ook nog een gemeenschappelijke living. Op elke kamer staat heerlijk vers fruit en uiteraard een flesje wijn van het huis! En over die wijn gesproken… je moet natuurlijk wel een liefhebber zijn want anders zit je op de verkeerde plek, maar die is overheerlijk en zeer betaalbaar! Bij je kamerprijs inbegrepen zit een rondleiding door de wijnkelders van de Quinta en een overheerlijk en vers ontbijt. Maar ik raad je ook aan om aan te schuiven bij het diner. Dit is een variërend menu dat dagelijks aangekondigd wordt op het prikbord bij de receptie. Bij de smakelijke gerechten worden bijpassende wijnen geserveerd van het huis (incl. in de menuprijs). Ik had het geluk dat het weer heel goed was en het diner geserveerd werd op het mooie ruime terras met uitzicht op de glooiende heuvels met wijnranken.

Dan is er nog ook een hoop te doen bij Quinta do Vallado… zo kan je een plons  nemen in het fijne zwembad met waanzinnig uitzicht om vervolgens plaats te nemen op de relaxte ligbedden. Je kan vissen, een fiets lenen om de omgeving te verkennen, of dit per kano of boot doen: de Douro kabbelt tenslotte voor de deur langs. Bovenal raad ik je aan om hier te proosten op het goede leven!

Restaurant
Romantisch
Zwembad
WiFi
Foodie
Outdoor
Wellness
Hotel
Super-de-luxe
Honeymoon
Bar
Natuur
Actief
Dorp

Peso da Régua, Douro, Portugal