Vanaf € 170,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 170,- per nacht

Berlijns Design Hotel

Dit imposante hotel in de Berlijnse wijk Charlottenburg is een 120 jaar oude vrouwengevangenis met gerechtsgebouw. Het is door een architecten familie in 11 jaar tijd (!) omgetoverd tot een fantastisch minimalistisch design hotel. Oogstrelend… en wat een werk is er gestopt om de ziel van het gebouw in tact te houden maar wel een comfortabel en fijn hotel te maken. Deze Hideaway is een must voor design lovers! En ik kan je uit ervaring vertellen… het is absoluut geen straf om hier te slapen!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Altijd fijn om weer terug te zijn in Berlijn… ik hou zo van deze stad! Ditmaal bezoek ik twee Hideaways, in verschillende wijken van de stad. In beide gevallen is het een bijzonder en historisch gebouw welke is omgetoverd tot een fantastisch hotel.

Local Hideaways Germany (3)

Het tweede hotel dat ik bezoek ligt in de voormalig West Berlijnse wijk Charlottenburg. Ik ben al vele malen in Berlijn geweest maar nog nooit in deze buurt. Wat een aangename verrassing want het ligt enigszins buiten de gebaande paden, je vindt er weinig toeristen, een keur aan goede restaurants (heel veel lekkere Aziatische eettentjes), bijzondere winkeltjes en prachtige oude panden.

Maar de grootste verrassing is het imposante hotel dat ik bezoek… een 120 jaar oude vrouwengevangenis met rechtsgebouw is door een architecten familie in 11 jaar tijd (!) omgetoverd tot een fantastisch minimalistisch design hotel. Oogstrelend… en wat een werk is er gestopt om de ziel van het gebouw in tact te houden en er wel een comfortabel fijn hotel van te maken.

De voormalige cellen zijn nu kamers met de originele celdeuren nog in tact, ingenieus geïsoleerd en geïntegreerd. En ze zijn verre van spartaans: comfi bedden, ruime badkamers en heerlijke toiletartikelen van St. Pauls collection by Frama. Er is een mooie living voor hotelgasten, een patio tuin, een oase van rust in de drukke stad. Je kan gebruik maken van de ruime sauna en er wordt op het dakterras een zwembad gerealiseerd. Het ontbijt is verrukkelijk met zoveel mogelijk lokale kwaliteit ingrediënten.

Ook huist er in het gebouw een fantastische restaurant waar chef Sophia Rudolph eigentijdse Duitse Cuisine kookt.

Dit is een geweldige Hideaway en een must voor design lovers! En ik kan je uit ervaring vertellen… het is absoluut geen straf om hier te slapen!

Eigenzinnig
Restaurant
Romantisch
Zwembad
WiFi
Huisdiervriendelijk
Trendy
Foodie
Wellness
Hotel
Honeymoon
Stad
Bar

Berlijn, Duitsland