Vanaf € 85,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 85,- per nacht

Grieks droomverblijf

Wat een vondst is deze Hideaway en tevens het eiland Kythira… het geeft de essentie weer van Local Hideaways en het is fijn om te zien dat er zelfs in het hoogseizoen nog plekken te vinden zijn in Griekenland waar het nog relatief onbedorven en authentiek is. Don’t spread the word!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Verstopt onder het vasteland van de Peleponnesos ligt een Ionisch eiland waar de Grieken vakantie vieren en je terugstapt in de tijd… geen glitzy strandtenten en uit de grond gestampte plekken die het zo lekker doen op instagram maar prachtige baaien; verlaten kloosters; eindeloze wandelpaden; waar je weliswaar een freddo cappuccino kan bestellen maar je wel een beetje met de nek aangekeken wordt want Grieken drinken een frappé,  met fantastische taverna’s waar de jongere familieleden in de zomervakantie terugkeren naar het eiland om de handen uit de mouwen te steken om alle hongerige monden te voeden…

Local Hideaways Fos Ke Choros Greece (6)

Dit is het Griekenland van pak ‘m beet 25 jaar geleden en een geweldig eiland om vakantie te vieren (ook heel leuk in combi met de Peleponnessos, het vasteland ten zuidwesten van Athene)!

En zo vielen ook de Nederlandse  Albert en Anita 11 jaar geleden voor dit authentieke eiland – op zoek naar een zonnig thuis voor zichzelf en om een nieuw bestaan op te bouwen. Ze bouwden centraal gelegen op het eiland een prachtig huis in traditionele stijl met naast hun eigen onderkomen 2 appartementen voor 4 personen op de begane grond en 2 tweepersoons studio’s op de 1e verdieping.

Authentiek eiland!

Local Hideaways Fos Ke Choros Greece (9)

Allen met eigen keuken/kitchenette en een fantastisch terras waar je eerste rang zonsondergang zit. Licht en Ruimte noemden zij hun guesthouse en dat is precies wat het is… heel veel licht en ruimte!
Voor mij een perfecte locatie om een gedeelte van de zomervakantie door te brengen… want juist in het hoogseizoen vind ik het een uitdaging om plekken te vinden die niet door massatoerisme zijn overgenomen en waar je vakantie viert tussen de Grieken.

Licht en ruimte!

Local Hideaways Fos Ke Choros Greece (14)

En wat een schot in de roos voor ons gezin is Kythira en de 4 persoonssuite bij Albert en Anita. Het appartement is van alle gemakken voorzien: een keuken voor het bereiden van ons ontbijt en een snelle lunch… maar ook om soms het avondeten van onze kids als ze geen zin hebben om met ons mee uit eten te gaan (date night met de hubbie!). Een fijne slaapkamer voor de volwassenen en onze kinderen op een verhoging in de woonkamer ieder een eigen bed. Ook een perfecte regendouche en lekkere natuurlijke doucheproducten… Albert en Anita hebben oog voor detail en zorgen ervoor dat je heerlijk vakantie kan vieren.

Oog voor detail!

Elke dag maken ze de bedden op en verzorgen ze een kleine schoonmaak (desgewenst kan je zelfs het ontbijt door ze laten bereiden tegen wat extra kosten). Een grote supermarkt is vlakbij evenals een barretje voor koffie, taart of sandwich, een borrel en een hapje. Maar onze masterpiece van het appartement is toch wel het grote terras… hier hebben we heel wat tijd doorgebracht. Met eten, drinken, luieren in de hangmat, yogaoefeningen, spelletjes spelen en genieten van de betoverend mooie zonsondergang.

Elke dag trokken we er opuit met onze huurauto (echt wel nodig!) en verkenden we het eiland… de mooiste stranden (afhankelijk van waar de wind vandaan kwam) met kristalhelder water, het hippe Choro –  de hoofdplaats – met mooie winkels en lekkere koffietentjes, oude kloosters, gezellige oude  dorpjes, natuurlijke beauty producten inslaan bij Herovolo in Potamos en de beste taverna’s van het eiland (en er zijn er heel wat kan ik je vertellen – bijvoorbeeld Familia en Filio, onze favorieten). Kythira leent zich ook uitermate voor het maken van lange wandelingen – wij stonden vroeg op om voor de warmte uit te zijn –  en juist in het voor- of najaar is dit een aanrader met een keur aan uitgezette wandelpaden en de prachtige natuur.

Wat een vondst is deze Hideaway en Kythira… het geeft de essentie weer van Local Hideaways en het is fijn om te zien dat er zelfs in het hoogseizoen nog plekken te vinden zijn in Griekenland waar het nog relatief onbedorven en authentiek is. Hopelijk blijft dit nog zo… Don’t spread the word!!!

 

Kindvriendelijk
Romantisch
Keuken
WiFi
Outdoor
Budget
Guesthouse
Natuur
Actief
Appartement

Kythira, Griekenland